Fiskburgare / Fish Burger

Jag åt en mycket god fiskburgare till middag idag!

Den serverades på en portobellosvamp så det blev inget paleobröd med denna burgare.

(Recipe in english below)

20130823-182430.jpg

Ingredienser:
(2 personer)

Fiskbiffar

  • 2 fiskfiléer (går bra med lax eller vit fisk)
  • 4  soltorkade tomater
  • 8  svarta oliver
  • en näve färsk basilika
  • en liten näve färsk koriander
  • salt och peppar
  • paprika pulver
  • 1 ägg

Så här gör du:

Det enklaste är att slänga ner allt i en matberedare eller använda nån sorts mixer.

Forma biffar av smeten och stek i kokosolja på medium värme.

Guacamole

  • 2 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 körsbärstomater
  •  1 tsk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 liten näve persilja (kan uteslutas eller bytas ut mot koriander)

Så här gör du:

Mosa avokadon.
Finhacka körsbärstomaterna och blanda ner i avokaden. Krossa i en vitlöksklyfta och finhacka persiljan och ha i. Blanda sen ner resten av ingredienserna och blanda ihop ordentligt. Smaka av med mer salt och peppar och eventuellt en till vitlöksklyfta om du vill ha mer vitlökssmak.

Tillbehör:

  • 2 portobello svamp
  • 1 sötpotatis
  • 0.5 paket krispig bacon

Skär sötpotatisen i stavar, lägg de på en plåt och ringla över olivolja. Kör in dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills de fått lite färg.

Stek på baconen tills den är krispig.

Skär bort foten på portobellosvampen och stek den i en mediumvarm panna med lite ghee eller kokosolja.
Lägg svampen på en tallrik, lägg på en fiskbiff, toppa med krispig bacon och guacamole.

Servera med sötpotatis stavar och eventuellt lite sallad.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:
(2 people)

Fish patties

  • 2 fish fillets (you can use both salmon and white fish for this)
  • 4  sundied tomatoes
  • 8  black olives
  • one handful of fresh basil
  • half a handful of fresh cilantro (coriander)
  • salt and pepper
  • paprika powder
  • 1 egg

Directions:

It’s easiest to put everything in a mixer and mix everything well.

Make patties and fry in a pan on medium heat with coocnut oil.

Guacamole

  • 2 avocados
  • 1 garlic clove
  • 4 cherry tomatoes
  •  1 tsp olive oil
  • 1 tbsp lemon juice
  • salt and pepper
  • half a handful of parsley (omit this if you want to or use cilantro instead)

Directions:

Mix the avocado together with finely chopped tomatoes and add all the other ingredients.
Taste with salt and pepper and add more garlic if you feel the guacmole needs it.

Sides:

  • 2 portobello mushrooms
  • 1 sweet potato
  • 0.5 packet of bacon

Cut the sweet potato in sticks, put them on an oven tray and add some olive oil. Put int he oven on 200 degrees C (390 F) for 20 min or until the sweet potato has a nice golden color.

Fry the bacon in a pan until crispy.

Cut the foot off the portobello mushroom and fry in a pan.

Put the mushroom on a plate, put a fish pattie on top and then add some crispy bacon and guacamole.

Serve with sweet potato ”fries” and perhaps a nice salad.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s