Himmelsk Kronärtskocka! / Artichoke Heaven!

Jag åt en helt underbar middag idag! 
Ugnsbakad kronärtskocka. Himmelskt gott!

(Recipe in English below)

20130827-202354.jpg

Ingredienser:
(1-2 personer)

  • 1 kronärtskocka
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk olivolja att smörja ugnsformen med
  • juice från en halv citron
  • 0.5 paket bacon
  • 0.5 finhackad rödlök
  • en näve färska kantareller
  • några körsbärstomater

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär kronärtskockan i två delar. och lägg i en ugnsform smord med olivolja

Finhacka eller pressa vitlöken och blanda med olivoljan och citronen. Häll blandningen över kronärstkockan.
Ställ in i ugnen i ungefär en timme.

Skär bacon i fina bitar, finhacka rödlöken. Stek kantareller, bacon och lök lite snabbt i en panna. De sista 20-30 minutrarna slänger du ner blandningen i samma ugnsform som kronärtskockan.

Vid serveringen lägger du på några körsbärstomater i formen också.

Gott att äta till en hemmagjord majonnäs med lite extra citron i! Eller att dippa bladen från kronärtskockan i oljan som blir i botten av ugnsformen.

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

Oh, My… I had the most delicious dinner today!
Oven baked artichoke! Food for Gods.😊

Ingredienser:
(1-2 people)

  • 1 artichoke
  • 1-2 garlic cloves
  • 2 tbsp olive oil
  • 1 tbsp olive oil for the oven dish
  • juice from half a lemon
  • 70 g bacon
  • 0.5 finely chopped red onion
  • a handful of fresh chanterelles (or other mushroom)
  • a few cherry tomatoes

Directions:

Turn oven to 175 degrees C (345 F).

Cut the artichoke in half and place it in an oven dish with olive oil in the bottom.

Finely chop the garlic and mix with olive oil and lemon juice which you pour over the artichoke. Place in the oven for 1 hour.

Finely chop the garlic and onion and slightly fry in a pan before adding it to the oven dish the last 20-30 minutes.

Very tasty with a homemade mayonnaise with extra lemon in it. Or just dip the ”leafs” in the oil at the bottom of the oven dish.

Enjoy!

20130827-202451.jpg

20130827-202526.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s