Sötpotatisbröd / Sweet Potato Bread

Något jag ofta saknar är bröd. En riktigt god smörgås till frukost.

Men nu har jag gjort ett bra substitut! Sötpotatisbröd.

 

20130926-152444.jpg

Ingredienser:

  • 1 sötpotatis (medium, inte för liten eller stor)
  • 1 msk kanel
  • 0.5 msk kardemumma
  • 6 ägg
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl bovetemjöl (eller bara 4 dl mandelmjöl)
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk smält kokosolja plus lite att pensla brödformen med
  • vallmofrön

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader C 200.

Skala sötpotatisen och skär den i småbitar. Koka den tills den är mjuk.
Mosa sötpotatisen och blanda med kanel och kardemumma.

Smält kokosoljan och pensla in brödformen. Strössla vallmofrön i brödformen.

Vispa ihop ägg och kokosmjölk.
Blanda alla torra ingredienser. Lägg i sötpotatisen, smälta kokosoljan och de blöta ingredienserna och blanda väl.

Låt degen svälla i 5-10 min.

Häll degen i brödformen och använd en sked med vatten på för att platta till degen lite i brödformen.

Ställ in brödet i ugnen i ca 45 min. Du kan behöva lägga folie på mot slutet om brödet får för mycket färg.

Enjoy!

___________________________________________________________________________________________

 

Ingredients:

  • 1 sweet potatoe (medium size)
  • 1 tbsp cinnamon
  • 0.5 tbsp cardamom
  • 6 eggs
  • 300 ml coconut milk
  • 200 ml almond flour
  • 200 ml buckwheat flour (or just 400 ml of almond flour)
  • 50 ml coconut flour
  • 100 ml psyllium seed husk
  • 1 tbsp baking powder
  • 1 tsp salt
  • 3 tbsp melted coconut oil (plus some for the bread tin)
    Poppy seeds

Turn the oven on 200 degrees Celsius (390 F).

Peel the sweet potato and cut in to cubes. Boil so it gets soft.
Mash the sweet potato and add cinnamon and cardamom.

Melt the coconut oil. Use some of it for your bread tin. Use seeds and poppy seeds on the ”walls” of your bread tin.

Whisk the eggs and coconut milk.
Mix all the dry ingredients, then add the sweet potato, coconut oil and the rest of the wet ingredients.

Let the ”dough” sit and swell for 5-10 min.

Pour it in to the bread tin and use a wet spoon to flatten the ”dough” in the tin.

Place in the middle of the oven for 45min.

Done! And you have some absolutely delicious bread.😊

You can leave the sweet potato out and the cinnamon and cardamom and that just gives you a delicious paleo bread.
You can use only almond flour and coconut flour and leave out the buckwheat flour and flax seeds. The recipe is very diverse. ☺

Enjoy!

20130926-153107.jpg

20130926-153118.jpg

20130926-153132.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s