Fisk- och rotfruktsgratäng / Fish and root vegetable gratin

Vi äter alldeles för lite fisk hemma hos oss. Men detta är nåt vi försöker ändra på. Man får pröva sig fram med olika recept tills man hittar nåt som man verkligen gillar.

Denna fiskgratäng är god och mättande med både fett och rotfrukter.

(Recipe in english below)

20131028-201345.jpg

Ingredienser:
(2 personer)

  • 2 fiskfiléer (vit fisk)
  • 1 morot
  • 1 mediumstor sötpotatis
  • 0.5 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 strimlad grillad röd paprika
  • 2.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
  • kumin
  • smoked paprika
  • riven kokos

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader C.

Skär moroten och sötpotatis i mindre stänger och skiva löken.
Lägg det i lager i en ugnsfast form tillsammans med den grillade paprikan.
Lägg fisk filéerna på toppen.

Blanda kokosmjölk, tomatpuré, pressad vitlök, salt, peppar, lite smoked paprika och lite kumin och häll det över resten av ingredienserna i formen.

Ha lite riven kokos på toppen.

In i ugnen i 20-30 minuter, tills fisken är färdig och du fått en fin färg på gratängen. Fisken kommer att vara färdig och grönsakerna lite krispiga. Vill du ha mjukare grönsaker låter du gratängen stå inne i ca 40 minuter.

Servera med en god grönsallad.

Enjoy!

__________________________________________________________________

Ingredients:
(2 people)

  • 2 fish fillets
  • 1 carrot
  • 1 medium sized sweet potato
  • 0.5 medium onion
  • 1 garlic cloves
  • 1 shredded grilled red capsicum
  • 250 ml coconut milk
  • 1 tbsp tomato paste
  • salt & pepper
  • smoked paprika powder
  • cumin
  • shredded coconut

Put the oven on 200 degrees C (390 F).

Cut the carrot and sweet potato in smaller sticks, and the onion in slices.
Layer it in an oven dish with the pickled capsicum.
Put the fish fillets on the top.

Mix coconut milk, tomato paste, minced garlic and spices. Pour it over all the other ingredients in the oven dish.
Have shredded coconut on the top.

Put in the oven for 20-30 min. The fish will be done and the vegetables will be slightly crunchy. Keep it in the oven for about 40min if you want the vegetables to be softer.

Serve with a nice green salad.

Enjoy!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s