Adventsbakning – Advent Baking

Advent!

Kan knappt förstå att julen är så nära redan. Jag hinner ju inte med!

I och med att det är första advent så ville jag baka lite godsaker och sprida doften av jul i min lägenhet.

(recipe in English below)

20131211-174131.jpg

Saffranslängd

Originalreceptet kommer från Under vårt tak. Det är deras recept på kanelbullar som jag använt och gjort till en saffranslängd. Jag använde även deras recept på mandelmassa.

Ingredienser:

  • 6 ägg
  • 3 msk kokossocker
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl smält kokosolja
  • 1 gram saffran
  • 2 msk bakpulver
  • 4 msk fiberhusk
  • russin
  • 1 ägg att pensla brödet med
Fyllning:
  • 1.5 dl skalade mandlar
  • 2 msk honung
  • 1-2 msk kokosmjölk
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält kokosoljan.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ägg och kokossocker fluffigt.
Häll i kokosmjölk och den smälta kokosoljan.
Blanda ner de torra ingredienserna och blanda väl.
Låt svälla i 5-10 minuter.
Lägg de skalade mandlarna till fyllningen i en matberedare och blanda väl tills det blir ett fint mjöl. Tillsätt honungen och mixa mer. Ha i lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.
Lägg bakplåtpapper på en plåt och häll saffransdegen på den. Lägg ett till bakplåtspapper över. Använd en kavel och platta ut degen. Ta bort det övre pappret.
Lägg mandelmassan över degen och strössla på lite russin.
Rulla degen samman med hjälp av bakplåtspappret. Sömnen lämnar du nedåt mot pappret.
Vispa ett ägg och pensla på saffranslängden. Ha lite russin på toppen.
In i ugnen i 20 minuter.
Enjoy!
20131211-174106.jpg
20131211-174118.jpg
____________________________________________________________________________________________
The original recipe comes from Under vårt tak. It’s their recipe for cinnamon buns that I used, and also their recipe for ”marzipan” (mandelmassa).

 

Ingredients:

  • 6 eggs
  • 3 tbsp coconut sugar
  • 50 ml coconut milk
  • 100 ml coconut flour
  • 100 ml melted coconut fat
  • 1 gram crushed saffron (I mean in a powder)
  • 2 tbsp baking powder
  • 4 tbsp psyllium husk
Almond paste:
  • 150 ml blanched almonds
  • 2 tbsp honey
  • 1-2 tbsp coconut milk
Directions:
Set oven on 175 degrees celsius. (347 F).
Melt the coconut oil.
Mix all the dry ingredients in a bowl.
Beat the eggs and coconut sugar until it’s fluffy.
Add the coconut milk and melted coconut oil.
Combine all ingredients.
Let it swell for 5-10 min.
Take the blanched almonds for the almond paste and mix them with honey to much smaller pieces in a kitchen aid or similar (I actually used a hand mixer!)
Add a little coconut milk at a time to desired consistency.
Put baking paper on an oven plate. Pour the batter/dough on the baking paper and put another baking paper on the top.
Use a rolling pin and roll out the dough. When you’ve rolled out the dough to a thinner rectangle, remove the top paper.
Put the marzipan on top and also some raisins.
Roll the dough, with help of the baking paper. The seem should face down.Beat an egg and brush over the saffron roll. Add raisins on top of the roll
Bake in the oven for about 20 min.
Enjoy!!

 

20131211-174131.jpg

20131211-174144.jpg

20131211-174201.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s