Julmarmelad

Bestämde mig för att experimentera fram en aningen syrligare marmelad till adventsfikat. 
Resultatet blev riktigt lyckat!
(recipe in English below)
20131211-174201.jpg

Ingredienser:
  • 2 apelsiner
  • 2 äåålen
  • 1 msk rödvin
  • 2 msk honung
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.4 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk kardemumma
  • skalet från en apelsin
Så här gör du:
Finhacka äpplena och apelsinen.
Ta lite av apelsinskalet och tvätta det ordentligt. Skär bort så mycket av det vita på skalet som du kan och strimla det sedan fint.
Lägg alla ingredienser i en kastrull och kokoa upp det medan du rör i kastrullen.
Efter ca 15 minuter drar du ner värmen och låter marmeladen småputtra i 1-1.5 timme och rör om emellanåt.
Låt det svalna innan du häller upp marmeladen i burkar.
Riktigt gott till paleo pepparkakor eller annat paleobröd, tillsammans med en bit ost om man äter mejerier.
Enjoy!
20131211-174144.jpg
____________________________________________________________________________________________
Ingredients:
  • 2 oranges
  • 2 apples
  • 1 tbsp red wine
  • 2 tbsp honey
  • 0.2 tsp cinnamon
  • 0.4 tsp ginger
  • 0.2 tsp cardamom
  • The peel from one orange
Direction:
Chop apples and oranges finely
Take some of the orange peel, wash thouroughly and cut off most of the white and cut in thin stripes.
Place everything in a pot and heat up. Stir frequently in the beginning.
After about 15-20 min, bring the heat down and let the marmelade simmer for about 1-1.5 hrs, stirring occasionally.
Let it cool before putting it in a glass jar and keep in the fridge.
Delicious on a piece of paleo bread, with a bit of cheese, and even bluecheese works well with this marmelade.
Enjoy!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s