Tex-Mex Pulled Pork

Mitt första försök att göra pulled pork och det blev otroligt gott!

Det fick bli en mexikansk-inspirerad middag.

(Recipe in English below)

20131215-183222.jpg

Ingredienser:
(4 portioner)

  • 1 kg fläskstek

Marinad:

  • 200 ml passerade tomater
  • 4 msk smokey bbq sås
  • salt och peppar
  • 0.5 riven lök
  • 2 krossade vitlökar
  • 0.5 riven morot
  • 1 tsk riven ingefära
  • 0.5 riven röd paprika
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 70 ml olivolja

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser för marinaden.
Lägg fläsksteken i en ugnsfast form och massera in den med marinaden. Täck med folie. Alternativt lägg steken i en lergryta.
Låt den stå i marinad över natten.

Sätt ugnen på 125 grader C.

Ställ in steken i ca 8 timmar.
Du kan vara med och ösa såsen som blir över steken emellanåt. Var observant sista par timmarna för att se om steken är färdig eller inte.

Servera med guacamole, smokey bbq sås, en mintsås och salladsblad (eller tortillas).

Enjoy!

20131215-183247.jpg

_________________________________________________________________

Ingredients:
(4 people)

  • 1 kg pork steak

Marinade:

  • 0.5 can crushed tomatoes
  • 4 tbsp homemade BBQ sauce
  • Salt & pepper
  • 0.5 grated onion
  • 2 grated garlic cloves
  • 0.5 grated carrot
  • 1 tsp grated ginger
  • 0.5 grated (or minced) capsicum
  • 1 tbsp Dijon mustard
  • 1 tbsp balsamic vinegar
  • 70 ml olive oil

Directions:

Mix all ingredients and rub half of it all over the pork rump. Place the pork in an oven dish and cover with foil (or use a clay dish or similar with a lid).
Place in the fridge overnight.

On the day of cooking, put oven on 125 degrees Celsius (257 F).
Place the pork in the oven for 8 hrs or more.

For the last hour, baste the pork about 3-5 times with the leftover marinade and the juice in the dish.

Pull the pork apart with two forks and serve up!

I served the pulled pork with tortillas (that weren’t clean. Still working on a recipe for clean tortilla), guacamole, a mint sauce and a smoky BBQ sauce.
Most of you know how to make your own guacamole so I won’t put a recipe here for that.

Enjoy!

20131215-183236.jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s