Stark Paleo senap / Hot Paleo Mustard

Inför julen gjorde jag egen senap. Den blev stark och riktigt god!

Detta blev julklappar till familj och vänner. Jag gillar att ge bort julklappar som är hemmagjordda. 

 

(recipe in English below)

20140101-130402.jpg

Ingredienser:

  • 60 ml gula senapsfrön
  • 60 ml bruna senapsfrön
  • 1.25 dl glögg (eller vanligt rödvin)
  • 1.25 dl vatten
  • 4 tsk senapspulver
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 0.5 dl finhackad färsk dragon
  • 2 msk honung
  • 1/2 tsk havssalt

Så här gör du:

Blötlägg senapsfröna i glöggen över natten.

Lägg fröna (med glöggen) i en matberedare tillsammans med resten av ingredienserna och blanda tills du får en slät konsistens (en stavmixer kan också fungera).

Häll senapen i burkar och låt stå i kylen i 3-4 dagar innan du använder dem.

Om du tycker senapen blir för stark kan du ha i mer honung.

Enjoy!

___________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 60 ml yellow mustard seeds
  • 60 mlbrown mustard seeds
  • 125 ml mulled wine (or just red or white wine if you’re not making this for Christmas)
  • 125 ml water
  • 4 tsp mustard powder;
  • 50 ml red wine vinegar
  • 50 ml finely chopped fresh dragoon
  • 2 tbsp honey
  • 1/2 tsp sea salt

Directions:

Soak the mustard seeds in the mulled wine and water overnight.

Place the seeds (with the liquid) in a blender with all other ingredients.
Process until you get a pasty consistency.

Pour the mustard in to jars and place in the fridge for 3-4 days before eating it.

If you think the mustard is too hot, add more honey or mix it with a sweeter mustard.

Enjoy!

20140101-130426.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s