Avokadoglass / Avocado Icecream

Japp, det stämmer, avokadoglass! 
Låter kanske konstigt, men det är riktigt gott, svalkande och mättande! Kanske inte så konstigt då de innehåller en hel del nyttiga fetter.

(recipe in English below)

image

Ingredienser:
(till 6 glassar eller 6 portioner)

  • 3 mediumstora avokado
  • 2.5 dl kokosmjölk
  • juice från 1 citron eller 1 lime
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 10-20 myntablad (beroende hur mycket myntasmak du vill ha)
  • mörk choklad

Directions:

Skala avokadon, ta ur kärnan och skär i mindre bitar.

Lägg avokado, honung, vaniljpulver, kokosmjölk och myntablad i en matberedare och mixa väl.
Häll sedan i lite av citronjuicen i taget och smaka av tills du dels fått den konsistens du önskar, men också den syrlighet du vill ha på glassen. Både avokado och kokosmjölk är runt i smaken och lite sött därför är det gott med det syrliga som bryter av lite.

Häll upp glassen i glassformar med eller utan hackad mörk choklad (gärna mintchoklad) och frys in i några timmar eller över natten innan du serverar.

Du kan lägga till lite finhackad mörk choklad i glassen eller helt utesluta myntan.
Att servera den med varm blåbärssylt eller hjortronsylt är riktigt gott.

Om du inte har glassformar kan du skära avokadon i bitar, lägga de i en glasburk och frysa i minst 3-6 timmar. Sen blandar du det med resterande ingredienser och serverar i skålar med lite hackad choklad över.

Enjoy!

snapseed-262

Glassformarna är köpta på laplandecostore.se

___________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(for 4ppl)

  • 3 medium sized avocados
  • 250 ml coconut milk
  • 2-3 tbsp lemon (or lime) juice
  • 1 tbsp honey
  • 1 tsp vanilla powder
  • 10-20 mint leafs (this all depends on how minty you want it)
  • dark chocolate

Directions:

Start by peeling the avocados and dice them in to smaller pieces.

Place the avocado, honey, mint leafs, coconut milk and vanilla powder in a mixer. Mix well.
Then add some of the lemon juice a little at a time until you reach the wanted concistency and the acidity you want in your ice cream. Both avocado and coconut milk have a smooth feeling and are rather sweet so the acidity from lemon or lime goes very well with the ice cream.

Pour the ice cream in to some ice cream molds, with or without chopped dark chocolate, and place in the fridge for a few hours or over night before serving.

You can add chopped 90% chocolate to this, it’s super nice!
Or skip the mint and go for only vanilla.
Warm cloudberry jam is also super yum with this ice cream, or warm blueberry jam.

If you don´t have ice cream molds you can slice the avocado in to pieces and place in a glas jar and freeze for 3-6 hours. Then mix all the ingredients and serve in a bowl with perhaps some chopped chocolate on top.

 

Enjoy!

image

Så här ser det ut när man tar bilder. =o)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s