Kokospannkakor /Coconut Pancakes

Denna morgon valde jag att lyxa till det lite med kokospannkakor, granatäpple”sylt” och hallonsylt. 

Originalreceptet är från Diadonna och jag gjorde bara några små ändringar.

(recipe in English below)

20140202-121833.jpg

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 tsk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk fiberhusk
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0.3 tsk vaniljpulver

Så här gör du:

Smält kokosoljan.
Blanda alla ingredienser i en skål och låt svälla i 5-10 minuter.

Stek i kokosolja eller ghee på medelhög värme tills de är gyllene.

Servera med hallonsylt eller annan sylt du gillar, eller med färska bär.

Enjoy!

 

Tillägg:
För granatäpple”sylten” värmde jag upp kärnor i en kastrull tillsammans med honung och vanilj och lät det småputtra en stund tills det blev lite tjockare.

20140202-121818.jpg

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 2 eggs
  • 100 ml kokosmjölk
  • 3 tsp coconut flour
  • 2 tsp baking powder
  • 3 tsp psyllium husk
  • 1 msk smält kokosolja
  • 0.3 tsp vanilla powder

Directions:

Melt the coconut oil.
Mix all the ingredients in a bowl and let swell for 5-10 minutes.

Fry the pancakes on medium heat with some coconut oil.

Serve with some homemade and sugarfree jam och fresh berries.

Enjoy!

 

Late addition:
To make a pomme granate ”jam”, just put the pomme granate seeds in a pot together with honey and vanilla and let simmer for a while until it gets a bit more jam-like.

20140202-121826.jpg

20140202-121833.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s