Grönkålschips / Kale Chips

Liksom många andra innan mig så har jag blivit kär i grönkålschips!

Snabbt att göra och ett perfekt snacks.

(recipe in English below)

20140213-124550.jpg

Ingredienser:

  • grönkål
  • olivolja
  • paprikapulver
  • lökpulver
  • vitlökspulver
  • salt

(använd de kryddor du själv tycker om)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 125 grader C.

Ta bort alla hårda stjälkar på kålen och riv bladen i mindre bitar.

Blanda olivoljan och kryddorna i en skål, ha i grönkålen och se till att allt blandas väl.

Lägg ut kålen på en plåt med bakplåtspapper, lite ifrån varandra.
Ställ in i ugnen i ca 10 minuter. Kolla till dem emellanåt så att de inte bränner vid.
När de har fått lite färg och är krispiga tar du ut dem och låter de svalna innan de serveras.

Enjoy!

___________________________________________________________________________________________

As many people before me, I have now fallen in love with Kale Chips.
A quick, easy and healthier choice of snack.

Ingredients:

  • kale
  • olive oil
  • paprika powder
  • onion powder
  • garlic powder
  • salt

Directions: 

Heat the oven to 125 degree Celsius (257 F).

Take the kale leafs and get rid of the woody part in the middle and ripped the leafs in to bite sized pieces.

Mix the olive oil and spices in a bowl, then add the kale and coat well.

I placed the kale on baking paper on a baking tin. Place them so the leafs aren’t lying on top of each other.

Place in the oven for about 10 min. Make sure they don’t burn, keep an eye on them.
Once they’ve gained some color and feel a bit crunchy to the touch, take them out of the oven and let cool before eating them.

Enjoy!

20140213-124600.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s