Julsenap / Christmas Mustard

Senap är nästan lika självklart på julbordet som julskinkan själv.

Jag gjorde egen senap förra året och i år gjorde jag det igen, men med ett lite annorlunda recept.

(Recipe in english below)

2015/01/img_2418.png

Ingredienser:

  • 26 g gula senapsfrön
  • 1.5 dl rödvin
  • några anisfrön

Blanda detta och låt ligga över natten.
Häll sen över det tillsammans med följande ingredienser i en mixer:

  • 1.5 dl senapspulver
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk cayennepeppar
  • 1 krm malda nejlikor

Så här gör du:

Mixa med en stavmixer så du får en härlig senap.
Häll över i en glasburk med tättsittande lock och låt stå i kylen i några dagar innan du serverar det.

Om det blir för starkt kan du ha i mer honung.
Att blanda i färsk rosmarin eller dragon är också riktigt gott i julsenapen.

Enjoy!

_________________________________________________________________

2015/01/img_2419.png

Mustard is an obvious condiment on the swedish ”julbord”, christmas smorgasbord.

I did my own mustard last year, and this year I did the same, but a bit different.

Ingredients:

  • 26 g yellow mustard seeds
  • 150 ml red wine
  • A few anise seeds

Let the above soak over night.
Then add it and following in a hand mixer;

  • 150 ml mustard powder
  • 1 tbsp redwine vinegar
  • 1 tbsp honey
  • 50 ml water
  • 0.5 tsp cayenne pepper
  • 0.2-0.3 tsp ground cloves

Directions:

Once you’ve mixed it all, put in a jar and keep in the fridge for a few days before serving.

If you find it too spicy, you can add more honey and skip the cayenne.
You can also add Rosemary or perhaps parsley to the mix.
Only your imagination is the limit. 😉

Enjoy!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s