Paleo pepparkakor /Paleo gingerbread snaps

Jag har prövat många olika recept på pepparkakor och ändrat i recepten för att få till det så som jag vill. Det blev ett riktigt gott recept på härliga pepparkakor utan spannmål och mejerier.

(Recipe in English below)

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/940/56811013/files/2015/01/img_2089.png

Ingredienser:

  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk (45 gram) kokosolja
  • 1 msk kokosmjölk
  • 0.5 tsp bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 600 ml mandelmjöl

Så här gör du:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Värm upp lönnsirapen tills den börjar koka, tillsätt kokosolja, kokosmjölk och ställ åt sidan en liten stund.
Blanda sen alla ingredienser till en deg och ställ i kylen i minst 30 min.

Sätt ugnen på 175 grader C.

Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt degen vara runt 5 mm tjock. Använd lite deg i taget och låt resten vara i kylen när den inte används. Ju varmare degen blir desto svårare blir den att kavla ut.

Använd olika pepparkaksformar och stansa ut dina kakor. För över till en plåt med bakplåtspapper.
Stek i ugnen i 10 minuter.

Pepparkakor är otroligt gott med ädelost till. Eller till andra lite salta pålägg. 🙂

Enjoy!

_________________________________________________________________

I’ve used an array of recipes and changed them to this final one…to fit my needs 😊

Ingredients:

  • 100 ml maple syrup (can be changed to date syrup)
  • 3 tbsp (45 grams) coconut fat
  • 1 tbsp coconut milk
  • 0.5 tsp bicarbonate
  • 0.5 tsp salt
  • 1 tsp ground cinnamon
  • 1 tsp ground cloves
  • 1 tsp ground ginger
  • 600 ml almond flour

Directions:

Mix all the dry ingredients in a bowl.
Heat the maple syrup until it boils, add coconut fat and milk and set aside.
Mix all ingredients together in to a ”dough” and set in the fridge for at least 30 min.

Then you roll out the dough between to baking sheets. Let the dough be around 5mm thick.
Use a little at the time and store the dough you don’t use in the fridge meanwhile.

The hotter it is the less easy it is to roll out the dough and stop it from sticking to your baking sheet or the knife (or similar) you use to move the cookie to the baking sheet on your oven tray.

Use your cookie cutters to make shapes in the dough. The less complicated the easier it is. Transfer the cookies to a baking sheet on an oven tray.

Set oven on 175 degrees Celsius and bake the cookies for ten min.

Enjoy!

 

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/940/56811013/files/2015/01/img_1412.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s