Fänkålsgratäng / Fennel ”Gratin”

Denna gratäng är otroligt god till alla olika proteinkällor; kyckling, biff, fläsk, fisk…
Originalreceptet kommer från mina vänner Magnus och Jenny på bloggen Under vårt tak, men jag har ändrat lite på receptet efter min egna smak.

(Recipe in english below)

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/940/56811013/files/2015/01/img_2090.png

Ingredienser:
(4 personer)

  • 1 stor fänkål
  • 0.5 purjolök
  • 10 soltorkade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • 2.5 dl kokosmjölk
  • 1 dl passerade tomater

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader C.

Strimla alla grönsaker. Finhacka de soltorkade tomaterna.

Lägg alla i en kastrull och låt det värmas upp och småputtra i ca 5 minuter.

Häll över i en ugnsfast form och in i ugnen i ca 20 minuter.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:
(4 people)

  • 1 large fennel
  • 0.5 leak
  • 10 sundried tomatoes
  • 3 garlic cloves (lots 😋)
  • 1 red capsicum
  • salt & pepper
  • 250 ml coconut cream (or milk)
  • 100 ml strained tomatoes

(You can also add cream and/or cheese on top for an lchf recipe)

Directions:

Put oven on 200 degrees C (345 F)
Cut everything (not too small) and put in a pot.
Just let it heat through and blend together for about 5 min.
Put it in an oven dish and leave in oven for about 20min.
Let it cool slightly before serving.

Enjoy!!

 

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/940/56811013/files/2015/01/img_2091.png

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s