Chicken Satay

Chicken satay är något jag åt på en specifik restaurang i Wellington, Nya Zeeland varje gång jag besökte den. Blev sugen på att göra det själv!

Jordnötter är inte paleo, men denna rätt kan man göra med mandelsmör istället om man inte vill äta jordnötter. 

(recipe in English below)

IMG_2295

Kycklingen

Ingredienser:
(3-4 personer)

  • 4 kycklingbröst
  • 1 riven rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 20 gram riven ingefära
  • 1 msk röd currypaste
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk jordnötssmör eller mandelsmör
  • 1 tsk lime- /citronjuice
  • Chili
  • salt och peppar

Så här gör du:

Skär kycklingen i mindre bitar.

Blanda alla andra ingredienser i en skål och lägg sen i kycklingen.
Låt stå i kylen i minst en timme eller över natten.

Satay sås

Ingredienser:

  • 2.5 dl kokosmjölk
  • 3 msk jordnötssmör eller mandelsmör
  • 1 tsk röd currypaste
  • 1 msk lime- /citronjuice
  • 1 tsk fisksås
  • salt och peppar
  • paprika pulver
  • smokey paprika pulver
  • chili

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser väl och låt stå i kylskåpet tills det är dags att servera. Ta gärna ut den 10-15 min innan servering så att det inte är för tjockt då kokosmjölk tjocknar i kylan.

Jag serverade detta med inlagd gurka som jag la in i en mix av citronsaft, honung, riven ingefära, finriven paprika, salt, peppar och lite kallt vatten.
Man kan också servera med blomkålsris och sallad.

Enjoy!

2015/01/img_2293.jpg

____________________________________________________________________________________________

Kycklingen

Ingredienser:
(3-4 portions)

  • 4 chicken breasts
  • 1 minced red onion
  • 1 crushed garlic clove
  • 20 gram minced ginger
  • 1 tbsp red curry paste
  • 200 ml coconutmilk
  • 1 tbsp peanut butter or almond butter
  • 1 tsp lime- /lemon juice
  • chili
  • salt and pepper

Directions:

Cut the chicken in to smaller pieces.

Mix all the ingredients except the chicken in a bowl and then add the chicken. Let sit in the fridge for at least one hour or over night.

Fry on medium heat.

Satay sås

Ingredients:

  • 250 ml coconut milk
  • 3 tbsp peanut butter or almond butter
  • 1 tsp red curry paste
  • 1 tbsp lime- /lemon juice
  • 1 tsp fish sauce
  • salt and pepper
  • paprika powder
  • smokey paprika powder
  • chili

Directions:

Mix all the ingredients and let sit in the fridge a little while before serving. Take it out of the frigde about 10-15 minutes before serving as the coconut milk thickens quite a bit in the cold.

I served this with cucumber which I’d marinated in a mix of lemon juice, honey, minced ginger, minced paprika, salt, pepper, and cold water.
You can also serve with cauliflower rice or just a nice salad.

 

2015/01/img_2291.jpg

2015/01/img_2292.jpg

2015/01/img_2299.jpg

2015/01/img_2295.jpg

2015/01/img_2294.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s