Medelhavsinspirerad hel ugnsrostad kyckling / Mediterranean inspired Whole Roasted Chicken

Jag älskar kyckling!😋
Men att plocka köttet från skrovet är inte min favoritsyssal direkt. Haha!😝

Den här gången experimenterade jag fram en hel ugnsrostad kyckling med smaker från medelhavet! Älskar de smakerna.

(recipe in English below)

2015/01/img_2696.jpg

Ingredienser:
(3-4 portioner)

  • 1 hel ekologisk kyckling
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 1 stor grillad paprika
  • 3 hela soltorkade tomater
  • 30 g smör
  • 0.5 liten lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • juice från 1 apelsin
  • 1 msk tomatpuré
  • en näve färska oregano
  • en näve färsk basilika
  • salt och peppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader C.

Mixa alla ingredienserna för såsen/marinaden med en stavmixer.
Ta lite av såsen och smörj in kycklingen med det.

Ställ in kycklingen i ugnen i ca 1 timme. Var 20:e minut kan du ta ut kycklingen och ösa sås som blir i botten av ugnsformen.

 

Servera med den sås som blir över, lite sötpotatis, och en trevlig sallad. Man kan också steka på svamp med vitlök och persilja och ha till.

 

Enjoy!

2015/01/img_2717.jpg

2015/01/img_2718.jpg

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(3-4 portions)

  • 1 hel ekologisk kyckling
  • 150 ml coconut cream
  • 1 large grilled paprika
  • 3 whole sundried tomatoes
  • 30 g butter
  • 0.5 small onion
  • 3 garlic cloves
  • 50 ml olive oil
  • 2 tbsp balsamic vinegar
  • juice from 1 orange
  • 1 tbsp tomato purée
  • a bunch of fresh oregano
  • a bunch of fresh basil
  • Salt and pepper

Directions:

Turn oven on 175 degrees C (about 350 F).

Just mix all the ingredients for the sauce/marinade (I used an immersion blender).
Cover the chicken with some of the mix.

Place chicken in the middle of the oven and roast for about 1 hour, basting every 20 minutes with some of the sauce and also the juices in the bottom of the oven dish.

I had mine with sweet potato and a nice salad and also the sauce on the side.
You could fry some mushrooms with garlic and parsley to have with it as well.

Enjoy!

2015/01/img_2719.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s