Fröknäcke / Seed Crackers

Jag saknar knäckebröd ibland. Det är ju bara så gott!

Men då kan jag göra lite frönkäcke istället och det är nästan lika gott. =o)

(recipe in English below)

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 1 dl solrosfrön
  • 30 ml pumpakärnor
  • 1 dl bovetefrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 20 ml vallmofrön
  • havssaltflingor

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader C (345 F)

Vispa äggen lätt och tillsätt alla frön (ej saltet) och blanda väl.

Häll ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt och smeta ut så det blir ett relativt tunt lager.

Ha salt på toppen.

Sätt in plåten i ugnen i 5-8 minuter. Ta ut plåten och skär fröknäckena i bitar. Ställ tillbaka in i ugnen i 3-5 minuter.

Stäng av ugnen och öppna upp dörren lite och låt fröknäckena torka klart i ugnen.

Enjoy!
____________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 2 eggs
  • 100 ml sunflower seeds
  • 30 ml pumpkin seeds
  • 100 ml buckwheat seeds
  • 100 ml sesame seeds
  • 20 ml poppy seeds
  • coarse sea salt

Directions:

Turn the oven to 175 degrees C (345 F).

Whip the eggs lightly and then add all the seeds (not the sea salt) and mix well.

Pour out the mix on baking paper on an oven tray and spread out thinly.

Put salt on the top.

Place in the oven for 5-8 minutes. Take out the oven plate and cut the seed crackers in to pieces. Put back in the oven for 3-5 minutes.

Turn off the oven and open the door and let the crackers dry in the oven.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s