Paleo Pizza Sunday

Det har blivit en tradition för oss att äta Paleo pizza på söndagar. Därmed namnet vi gett den dagen; Paleo Pizza Sunday.

Dte är en rätt som tar lite tid att laga, men söndagar är en dag vi står i köket nästan hela dagn ändå därför passar det utmärkt att avsluta veckan med stil.

Jag gör alltid tomatsåsen först så får den stå och puttra i 40-60 minuter och bli krämig och god. Sen kan den alltid stå där tills man vill laga resten. Så du kan göra tomatsåsen på morgonen och resten av pizzan senare på dagen.

(Recipe in english below)

Ingredienser:
(2-4 personer beroende på hur mkt pizza du vill äta)

Tomatsåsen

  • 1 lök
  • 300 gram passerade tomater
  • salt och peppar
  • oregano
  • olivolja

Så här gör du:

Finhacka löken. Fräs den lätt i olivolja i en panna.
Tillsätt de passerade tomaterna och kryddor efter behag. Dra ner värmen på plattan och låt tomatsåse småputtra under ett stänkskydd på låg värme tills det har blivit krämigt.

Pizzadegen

  • 4 ägg
  • 1 dl pofiber
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk bakpulver

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser väl.
Låt det svälla i ca 10 minuter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och häll ut smeten på plåten.
Se till att ha blöta händer och smeta ut smeten på plåten i önskat format. Vi bruakr bara göra den rektangulär.

Grädda i ugnen i 10 minuter.

Ta ut botten, smeta på tomatsåsen och din önskade topping.

In i ugnen i ca. 10.15 minuter.
Om du har ost på toppen, låt pizzan stå inne tills osten är gyllene. Du kan behöva ha grill på de sista 2-3 minuterna.

Servera med en god aioli.

Enjoy!

 

 

_________________________________________________________________

 

  

  

Before oven:                                                           After oven:

Ingredients:
(2-4 people depending on how much pizza you want)

Tomatosauce

  • 1 onion
  • 300 gram strained tomatoes
  • salt and pepper
  • oregano
  • olive oil

Directions:

Finely chop the onion. Fry it in a bit of olive oil.
Add the strained tomatoes and spices.
Turn down the heat and let simmer until creamty.

Pizza bottom

  • 4 egg
  • 100 ml pofiber

  • 100 ml almond flour

  • 2 tbsp psyllium husk

  • 1 tbsp baking powder

Directions:

Turn oven to 200 degrees C (390 F)

Mix all ingredients well and let swell for 10 minutes.

Put baking paper on an oven tray and put the ”dough” on it.

Make sure you have wet hands at all times and form the pizza ”dough” on the oven tray as you wish. We usually make a rectangular pizza.

Put in the oven for 10 min.

Take it out and add the tomato sauce and the topping you wish.

Put it back in to the oven for 10-15 min.
If you have cheese on top, let it stay in the oven until the cheese is golden. You might have to put the oven on grill for the last 2-3 min.

Serve with a creamy aioli.

Enjoy!

  
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s