Påsk smörgåsbord / Easter Smorgasbord

Ännu en påsk har kommit till enda. Ok, inte riktigt i och med att det är påskdagen idag, men det är alltid på påskafton vi brukar samlas och äta middag ihop, påskkärringarna går runt till alla med sina påskbrev och flyger till blåkulla.
Jag har hört att i olika delar av landet går påskkärringarna runt på skärtorsdag! Det är en ny variant för mig. =o)

Jag gjorde ett ”litet” påsk smörgåsbord för några vänner igår! Tänkte dela med mig av de rätter jag bjöd på.

(recipes in English below)

Citrus välkomstdrink

Ingredienser:
(6 personer)

  • 7 apelsiner
  • 3 citroner
  • 5 g färsk ingefära
  • mynta löv
  • 750 ml bubbelvatten
  • 1 msk kokossocker

Så här gör du:

Använd en juice maskin eller pressa ur juicen för hand ur frukterna. Jag tog myntan genom juicemaskinen också, men har du ingen juicemaskin kan du finhacka dem och ha i dirnken.

Häll i kokossocker och blanda noga till sockret löst upp sig. Häll i bubbelvattnet.

Häll upp i glas och dekorera med ett myntalöv.

Enjoy! 🍹
 
Skinkröra
Ingredienser:
  • 2 dl majonnäs
  • 200 gram rökt skinka
  • 1 dl finhackad vårlök
  • ett halvt Granny Smith äpple
  • salt och peppar
  • smoked paprika pulver efter behag

Så här gör du:

Skär äpple, och skinka i mindre bitar. Finhacka vårlöken.
Blanda allt i samma skål och smaka av med salt, peppar och smoked paprika.

Enjoy!

Äggröra
Ingredienser:
  • 2 dl hemmagjord majonnäs
  • 2 kokta ägg
  • 0.5 röd paprika
  • 100 g fetaost (kan uteslutas)
  • 2 nävar mixad sallad
  • juice från en halv citron
  • färsk dill
  • salt och peppar

Så här gör du:

Finhacka den röda paprika och hacka äggen i bitar. Skär fetaosten i småbitar också. Hacka sallden lätt, samt dillen.

Blanda alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och dill.

Enjoy!

Hel ugnsgrillad Bacon
Ingredienser:
  • 700-1000g hel bacon
  • 50 ml olivolja
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • torkad ingefära
  • 2 msk honung
  • lökpulver
  • vitlökspulver

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader C (345 F).

Blanda ingredienserna (förutom bacon). Ha i så mycket du vill av varje krydda, efter smak.

Skär bort en del av svålen på baconet, speciellt den läderaktiga biten ytterst. Skär ett rutmönster i fettet som är kvar.
Smeta in hela baconbiten i marinaden och låt det stå en stund i marinaden, gärna rutn 2 timmar.

Sätt baconet i ugnen i 1-1.5 timmar. Kolla till baconet emellanåt och lägg lite folie över den om den börjar få för mycket färg innan den är klar.

Enjoy!

 

Vitlök- och basilikachampinjoner

Ingredienser:

  • 200 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackad färsk basilika
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk citronjuice
  • 0.5 dl finhackade soltorkade tomater
  • salt och peppar

Så här gör du:

Finhacka basilikan och de soltorkade tomaterna.
Blanda alla ingredienser förutom svampen

Häll marinaden över svampen och låter det marinera i ca 20 minuter innan du steker de tills de fått lite färg.

Enjoy!

Baconlindade dadlar
Ingredienser:
  • dadlar
  • bacon

Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader (345 F)

Om dadlarna har kärnor får du först kärna ur dem.

Dela en bacon i två och linda en av delarna runt en dadel. Du kan behlva sätta en tandpetare i för att det ska sitta kvar, men detta är inte alltid nödvändigt.

Kör samma med så många dadlar du vill ha.

In i ugnen tills baconet fått lite färg och blivit lite krispigt.

Enjoy!

Jag bjöd också på hemmagjord choklad.
Allt blev mycket uppskattat!

Önskar alla en riktigt fin dag!

___________________________________________________________________________________________

Citrus drink

Ingredients:
(6 people)

  • 7 oranges
  • 3 lemons
  • 5 g fresh ginger
  • mint leafs
  • 750 ml sparkling water
  • 1 msk kokossocker

Directions:

Use a juice machine or squeeze out the juice from the fruits. I also put the mint lefas in the juice machine but you could finely chop them and add to the drink.

Add coconut sugar and blend well until the sugar has dissolved. Add sparkling water.

Pour in to glasses and decorate with a mint leaf.

Enjoy! 🍹
Ham Farrago
 
Ingredients:
  • 200 ml mayonnaise
  • 200 gram smoked ham
  • 100 ml finely chopped spring onion
  • half a Granny Smith apple
  • salt and pepper
  • smoked paprika powder

Directions:

Cut the apple and ham in to smaller pieces and finely chopthe spring onion.
Mix all the ingredients and add spices to taste.

Enjoy!

Egg Farrago
Ingredients:
  • 200 ml homemade mayonnaise
  • 2 boiled eggs
  • 0.5 red bell pepper
  • 100 g feta cheese (can be omitted)
  • 2 fists full of mixed lettuce
  • juice from half a lemon
  • fresh dill
  • salt and pepper

Directions:

Finely chop the bell pepper and chop the eggs. Cut the feta cheese in to smaller pieces as well. Chop the mixed lettuce a bit as well. Mix all the ingredients and add finely chopped dill, salt and pepper to taste.

Enjoy!

 

Whole Roasted Bacon
Ingredients:
  • 700-1000g whole bacon
  • 50 ml olive oil
  • salt and pepper
  • paprika powder
  • dried ginger
  • 2 tbsp honey
  • onion powder
  • garlic powder

Directions:

Turn on oven to 175 degrees C C (345 F).

Mix all the ingredients (except the bacon). Add as much of every spice as you like.

Cut off the other fat layer on the bacon, leaving the rim. Cut the rim in to small squares. Put the bacon in the marinade for at least 2 hours.

Put in the oven for 1-1.5 hours. Check the bacon now and then so that it doesn’t burn. Put foil on top of it if it has gotten a lot of color before it’s done.

Enjoy!

Vitlök- och basilikachampinjoner

Ingredients:

  • 200 g mushrooms
  • 1 garlic clove
  • 50 ml finely chopped fresh basil
  • 50 ml olive oil
  • 2 tbsp lemon juice
  • 50 ml finely chopped sundried tomatoes
  • salt and pepper

Directions:

Finely chop the basil and sundried tomatoes.
Mix all the ingredients except the mushrooms.

Pour the marinade over the mushrooms and letsit for at least 20 minutes before frying them on medium heat until they have some color.

Enjoy!

Bacon wrapped dates
Ingredients:
  • dates
  • bacon

Directions:

Turn the oven to 175 degrees C (345 F).

If the dates have stones, pit them first.

Cut the bacon in half and wrap one piece of bacon around one date. You might have to put a toothpick in the date to keep the bacon from unwrapping. I find this isn’t always necessary.

Do the same with all the dates you want.

Put in the oven until the bacon is crispy and has some color.

 

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s