Mustig köttgryta / The Best Paleo Beef Stew

Jag gjorde den mest underbara och mustiga köttgrytan häromdagen. Den fick många tummar upp av sambon också.

(Recipe in english below)

Ingredienser:
(4-6 personer beroende på portionsstorleken)

Tillagningstid: 90-100 minuter

Grönsakspuré

  • 4 mediumstora morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vårlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • juice från en citron
  • en näve färsk koriander
  • en liten näve färsk basilika
  • 1 msk kokosfett
  • 1 dl benbuljong (helst egengjord)
  • 1 dl passerade tomater
  • salt och peppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger

Så här gör du:

Skär upp alla grönsaker i bitar, lägg sen alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Dra sen ner värmen och låt det sjuda tills grönsakerna är mjuka, ca 30 minuter.
Använd en stavmixer för att göra puré av allt. Ställ åt sidan.

  • 1 kg biffkött (helst gräsbeteskött eller vilt)
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk ghee eller kokosolja
  • 400 gram passerade tomater
  • 75 gram bacon
  • salt och peppar (mkt svartpeppar)
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • 0.5 dl rödvin
  • 0.5 – 1 dl benbuljong (helst egengjord – använd endast om du tycker grytan behöver mer vätska)

Så här gör du:

Skär köttet i bitar och stek på i ghee eller kokosolja i en väl tilltagen gryta.
Hacka löken och pressa vitlöken, lägg det i grytan med köttet.

Skär bacon i bitar och tillsätt det i grytan.

Tillsätt resten av ingredienserna och glöm inte purén du gjorde tidigare.

Låt allt småputtra i ca 30-45 minuter eller tills det är riktigt krämigt och gott. Smaka av med kryddor.

Servera med en grönsallad.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:
(4-6 people depending on the size of your portions)

Vegetable Purée

  • 4 medium carrots
  • 2 celery sticks
  • 3 spring onions
  • 2 garlic cloves
  • juice from a lemon
  • one handful fresh coriander
  • half a handful of fresh basil
  • 1 tbsp coconut fat
  • 100 ml bone broth (preferably homemade)
  • 100 ml strained tomatoes
  • salt and pepper
  • 1 tbsp red wine vinegar
  • 1 tbsp honey

Directions:

Chop the vegetables and then fry in some coconut oil.

Once it´s got some color, add the water, bone broth and tomatoes and simmer until the vegetables are soft.

Use an immersion blender or similar and make a purée.
Set aside.

  • 1 kg beef (preferably game or grass fed beef)
  • 1 onion
  • 3 garlic cloves
  • 2 tbsp ghee or coconut fat
  • 400 grams of strained tomatoes
  • 75 grams bacon
  • salt and pepper (lots of black pepper)
  • 1 tsp green pepper
  • 1 tsp paprika powder
  • 50 ml red wine
  • 50-100 ml bonebroth (preferably homemade – only add if you think the stew needs more liquid)

Directions:

Cut the meat and fry in some fat in a pot.
Chop the onion and crush the garlic and add to the pot.

Cut the bacon in smaller pieces and fry in the pot.

Add the rest of the ingredients, don´t forget the purée you made earlier.

Let everything simmer for a while until nice and creamy.

Serve with a nice green salad.

Enjoy!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s