Mustig köttgryta / The Best Paleo Beef Stew

Jag gjorde den mest underbara och mustiga köttgrytan häromdagen. Den fick många tummar upp av samobon också.

(Recipe in english below)

Ingredienser:
(4-6 personer beroende på portionsstorleken)

Grönsakspuré

  • 4 mediumstora morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vårlökar
  • 2 vitlöksklyfotr
  • juice från en citron
  • en näve färsk koriander
  • en liten näve färsk basilika
  • 1 msk kokosfett
  • 1 dl benbuljong (helst egengjord)
  • 1 dl passerade tomater
  • salt och peppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger

Så här gör du:

Skär upp alla grönsaker i bitar, lägg sen alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Dra sen ner värmen och låt det sjuda tills grönsakerna är mjuka.
Använd en stavmixer för att göra puré av allt. Ställ åt sidan.

  • 1 kg biffkött (helst gräsbeteskött eller vilt)
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk ghee eller kokosolja
  • 400 gram passerade tomater
  • 75 gram bacon
  • salt och peppar (mkt svartpeppar)
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • 0.5 dl rödvin
  • 0.5 dl whiskey
  • 0.5 – 1 dl benbuljong (helst egengjord – använd endast om du tycker grytan behöver mer vätska)

Så här gör du:

Skär köttet i bitar och stek på i ghee eller kokosolja i en väl tilltagen gryta.
Hacka löken och pressa vitlöken, lägg det i grytan med köttet.

Skär bacon i bitar och tillsätt det i grytan.

Tillsätt resten av ingredienserna och glöm inte purén du gjorde tidigare.

Låt allt småputtra tills det är riktigt krämigt och gott. Smaka av med krydder.

Severa med en grönsallad.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:
(4-6 people depending on the size of your portions)

Vegetable Purée

  • 4 medium carrots
  • 2 celery sticks
  • 3 spring onions
  • 2 garlic cloves
  • juice from a lemon
  • one handful fresh coriander
  • half a handful of fresh basil
  • 1 tbsp coconut fat
  • 100 ml bone broth (preferably homemade)
  • 100 ml strained tomatoes
  • salt and pepper
  • 1 tbsp red wine vinegar
  • 1 tbsp honey

Directions:

Chop the vegetables and then fry in some coconut oil.

Once it´s got some color, add the water, bone broth and tomatoes and simmer until the vegetables are soft.

Use an immersion blender or similar and make a purée.
Set aside.

  • 1 kg beef (preferably game or grass fed beef)
  • 1 onion
  • 3 garlic cloves
  • 2 tbsp ghee or coconut fat
  • 400 grams of strained tomatoes
  • 75 grams bacon
  • salt and pepper (lots of black pepper)
  • 1 tsp green pepper
  • 1 tsp paprika powder
  • 50 ml red wine
  • 50 ml whiskey
  • 50-100 ml bonebroth (preferably homemade – only add if you think the stew needs more liquid)

Directions:

Cut the meat and fry in some fat in a pot.
Chop the onion and crush the garlic and add to the pot.

Cut the bacon in smaller pieces and fry in the pot.

Add the rest of the ingredients, don´t forget the purée you made earlier.

Let everything simmer for a while until nice and creamy.

Serve with a nice green salad.

Enjoy!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s