”Far, jag kan inte få upp min kokosnöt”

Ett utav de bästa mellanmålen ever. Kokos!

Jag har brukat snacka på de torkade kokosflakesen man kan köpa i affären, men att öppna sin egna koosnöt och äta dess kött slår det med hästlängde!

Vi köpte en sån brun torkad kokosnöt häromdagen och det gav mig så mycket minnen från barndomen. Pappa köpte alltid en kokosnöt och en ananas till jul, ingen annan tid på året. Vi väntade in i det sista med att äta dem, och att öppna kokosnöten var alltid en stor tillställning. Jag tyckte dessa exotiska frukter var så häftiga! =o)

Så, vi köpte alltså en kokosnöt, men sen var det det här med att öppna den. Hur gör man det? Min sambo hade svaret. 

  1. I ena änden av kokosnöten finns det som tre ”prickar”. Gör 2-3 smål och ställ kokosnöten upp-och-ner i ett glas eller liknande för att få ut kokosvattnet. Mums!
  2. När du har fått ut kokosvattnet, använd en hammare eller annat hårt och slå på kokosnöten i ett ”band” runtom några gånger. Till sist spricker den och går isär i två delar.
  3. Skopa ur det vita köttet, skär i bitar och servera!
  4. För att hålla köttet fräscht längre kan man lägga det i en skål med isvatten.

Vi hade ett härligt gott snacks i totalt tre dagar från en kokosnöt. Så gott! Perfekt att ha sittandes i kylskåpet och kunna nalla av om suget sätter in.

Enjoy!

  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s