Bakade ägg / Baked Eggs

Jag prövade något nytt idag. Lite som sufflé, men ändå inte. En perfekt frukost när man vill lyxa till äggen lite. 

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 1 äggula
  • kryddor efter eget behag
  • ca 1 msk vårlök

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader C.

Smöra (använd ghee eller kokosolja) 2 ramekins, eller mindre glasburkar. Blanda alla ingredienser förutom en äggula och häll i ramekin. Toppa med en äggula.

Häll vatten i en ugnsform och ställ dina ramekins däri så att vattnet täcker 2/3 upp.

In i ugnen i 20 min beroende på hur mycket du vill att ägget ska vara genomkokt. Vid 20 min är äggulan väl genomkokt.

Servera med en sallad, avokado eller en paleo brödbit kanske.

Enjoy!

___________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 1 egg
  • 1 egg white
  • 1 egg yolk
  • spices
  • spring onion

Directions:

Put oven on 200 degrees C (390 F)

Grease the ramekin with coconut fat.

Then mix all the ingredients except the one yolk and pour it in to the ramekin.

Placed the leftover egg yolk on the top.

Pour water in to an oven dish and place the ramekins in it. The water should cover 2/3 of the ramekins’ sides.

Place them in the oven for about 20min, depending on how well done you want the yolk. With 20min, my yolk was firm.

Served with avocado, a salad or why not a slice of paleo bread.

If you eat dairy, you can grease the ramekin with butter, and add cream and a tasty cheese (like Parmesan) in the egg mix as well.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s