Tomatpaj / Tomato Pie

Tomatpaj är riktigt gott, saftigt och passar bra i sig själv eller tillsammans med en protein källa. 

Detta recept är byggt på ett recept från tidningen Matkärlek, vilket jag ändrat lite för att passa oss bättre. 🙂

(Recipe in English below)

 

Ingredients:
(4-6 personer)

  • 400 g tomater (gärna i olika färger)

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.
Skär tomaterna i skivor och lägg ut dem på bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen i 25 min för att vätska ska krypa ur dem.
Gör pajdegen under tiden.

Pajdeg ingredienser:

  • 2dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • salt
  • 3 msk Extra Virgin Olive Oil
  • 0.5 dl kallt vatten

Så här gör du:

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sen resten av ingredienserna. Blanda ordentligt.
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga botten lite. Ställ in i kylen att vila i 15-20 minuter.Behöver ej förgräddas.

Fyllning ingredienser:

  • 400 g tomater (de du hade i ugnen)
  • 4 ägg
  • 2 dl hemmagjord aioli
  • ca 0.5 dl vårlök 50
  • en näve färsk basilika
  • svart peppar efter behag

Så här gör du:

Lägg tomaterna i pajdegen, så vårlök, basilika och svartpeppar.
Vispa ihop 4 ägg och aioli och häll det över allt.
Ställ in i ugnen i 30-40 min.
Låt det svalna i några minuter innan du serverar pajen.

Tips! Du kan helt låta bli pajdegen och få en god quicke istället!
Ha i lite feta eller fårost i pajen om du äter mejerier. Otroligt gott! Lite knaperstekt bacon i pajen är också en smakförhöjare.

Enjoy!

IMG_9425

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(4-6 people)

  • 400 grams tomatoes (have some in different colors)

Directions:

Turn oven on 150 degreec C (302 F).
Cut the tomatoes in to slices. I used small yellow cocktail tomatoes and a couple of large, red tomatoes.
Place them in an oven dish in the oven for 25 min to let some of the moisture evaporate.
Meanwhile, do the pie crust.

Pie Crust ingredients:

  • 200 ml almond flour
  • 100 ml coconut flour
  • 1 tsp baking soda
  • 1 tbsp psyllium husk
  • salt
  • 1 egg
  • 3 tbsp Extra Virgin Olive Oil
  • 50 ml cold water

Mix all the dry ingredients and then add the rest. Blend in to a dough.
Put it in a pie dish and even out on to the whole dish. Let it rest in the fridge for about 15-20 min.

Filling ingredients:

  • 400 g of tomatoes (the ones you had in the oven)
  • 4 eggs
  • 200 ml aioli (I used homemade)
  • about 50 ml spring onion
  • Fresh Basil
  • Black Pepper

Directions:

Place the tomatoes on top of the pie crust. Then the spring onion, basil and black pepper. (You can also have feta cheese on top of this, if you eat dairy). Mix together 4 eggs and the aioli and pour on top of everything.
Place in the oven for about 30-40 min. Let it cool for about 5 min before serving.

Tip: You can omit the pie crust and just make a quiche. Superb! Add feta cheese or bacon (or both) to the pie if you eat dairy. Really great combination.

Enjoy!   IMG_9424

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s