Paleo inlagd gurka / Paleo Pickled Cucumber

På den här tiden av året, när sommaren sakta släpper taget, så finns det otroliga mängder god mat att ta hand om. Bland annat gurka!

Jag blev väldigt sugen på inlagd gurka, så jag köpte några västerås gurkor (en mindre sorts gurka) och la in den själv. Riktigt gott!

(recipe in English below)

Ingredienser:

  • 5 små gurkor (västeråsgurka)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk honung
  • 1 msk kokossocker (kan använda björksocker istället)
  • lite vitpeppar och svartpeppar
  • en nypa salt
  • en dillbunt (eventuellt lite krondill också)

Så här gör du:

Häll i vatten, vinäger, kryddor, honung och kokossocker i en kastrull.

Koka upp vattnet, dra sen ner värmen på pålattan och låt det småputtra i ca 10 min. Ta bort kastrullen från plattan och låt lagen svalna.

Skär gurkan i skivor (eller låt den vara som den är om du får tag i riktigt små gurkor) och varva gurka med dill i en glasburk.
Häll lagen över gurkan, inte ända upp till kanten, men det ska täcka gurkan.

Ställ burken i kylen i 2-4 dagar innan du serverar den.

Supergott till en bit paleobröd, till pannbiffar eller till det stekta ägget på morgonen och på ett gott fröknäcke!

Enjoy!

Lagen blir lite mörkare när det är kokossocker i.

_____________________________________________________________________________________________

Ingredients:

  • 5 small cucumbers
  • 500 ml water
  • 100 ml vinegar essence
  • 1 tbsp honey
  • 1 tbsp coconut sugar (or birch sugar)
  • a little white pepper and black pepper
  • a pinch of salt
  • a bunch of dill

Directions:

Put all the ingredients, except the cucumbers and dill, in a pot. Let it come to a boil and then turn down the heat and let it simmer for a bit. Take off the stove and let it cool.

Slice the cucumber (or leave them as is) and place in a glass jar together with the dill. Pour the liquid over so that it covers all the ingredients in the jar. You might have to add some water to it.

Place the jars in the fridge and let it sit at least 2-4 days before eating it.

This is amazing on a piece of paleo bread with smoked ham, on some seed crackers, with mince patties och why not with your fried eggs in the morning!

Enjoy!  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s