Basilikamajonnäs / Basil Mayonnaise

Denna enkla sås har blivit vår favorit.
När vi ska ha en sås till kött blir det oftast denna såsen. Funkar till allt!

(Recipe in english below)

Ingredienser:

  • 2.5 dl mild olivolja
  • 1 ägg
  • saft från en halv citron
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • en näve färsk basilika

Så här gör du:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare. Skär vitlöken i lite mindre bitar innan du slänger ner den i behållaren. Se till att basilikan är torr. Vatten kan göra att majonnäsen blir rinnig.
Krydda efter behag.

Använd en stavmixer och sätt den i botten på behållaren.
Mixa på tills du ser att majonnäsen har börjat formas. Rör stavmixern sakta uppåt och åt sidorna för att få med all olivolja.

Nu har du en härligt krämig basilikamajonnäs!

Enjoy!

__________________________________________________________________

Ingredients:

  • 250 ml mild live oil
  • 1 egg
  • juice from half a lemon
  • salt and pepper
  • 1 garlic clove
  • cayenne pepper

Directions:

Cut the garlic clove in to smaller pieces. Add all the ingredients in to a tall container.
Make sure the basil doesn´t have any water on it. Water can cause the mayonnaise to become runny.

Use an immersion blender for this.
Put it in the bottom of the tall container and start mixing. When you see that the mayonnaise is starting to form slowly move the immersion blender up and around the container to incorporate all the olive oil.

Now you have yourself a nice and creamy basil mayonnaise!

Enjoy!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s