Blomkålspuré med basilika och lök/ Cauliflower Purée with Basil and Onion

Bestämde mig för att göra ett annorlunda tillbehör till köttet idag; blomkålspuré med basilika och lök.

Jag är inte ett stort fan av kokt blomkål så jag äter den oftast rå eller ugnsrostad. Men i en puré kan man lägga till många olika smaksättningar vilket piffar upp moset lite. 

(recipe in English below)

Ingredienser:
(2 portioner)

Tillagningstid: 30 minuter

  • 4 dl blomkål
  • 4 msk basilikamajonnäs
  • 2 msk vårlök (den gröna delen helst), eller gröna delen av en purjolök

Så här gör du:

Koka blomkålen tills den blivit ganska mjuk.
Lägg alla ingredienser i en matberedare eller använd en stavmixer och mixa till en slät puré.

Servera med kött, fisk, fågel och en god sidosallad.

Enjoy!

___________________________________________________________________________________________

Ingredients:
(2 portions)

  • 400 ml cauliflower
  • 4 tbsp basil mayonnaise
  • 2 tbsp spring onion (the green part), or the green part of a leek

Directions:

Boil the cauliflower until quite soft. Place all ingredients in a tall container and use an immersion blender to make a purée.

Serve with meat, fish, poultry, with a side salad.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s