Romsås / Roe Sauce

En riktigt god sås till fisk är ju romsås. En riktig klassiker.

Jag gjorde en paleovariant på denna goda sås som blev riktigt bra! 
Jag tycker Kalix löjrom är godare, men här fick jag använda mig av stenbitsrom då den är mer tillgänglig i affärerna och jag hade slut på löjrom i frysen. 

(Recipe in English below)

Ingredienser:
(2-4 personer)

  • 5 msk hemmagjord majonnäs
  • 2-3 msk rom
  • färsk dill efter behag
  • gräslök efter behag
  • salt och peppar
  • 2 tsk citronsaft

Så här gör du:

Finhacka dill och gräslök och blanda ner det i majonnäsen. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda väl.

Servera till en god grillad laxbit.

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

In Sweden, we often have a caviar sauce with fish or shellfish.

I made a paleo version, which turned out delicious! Although I prefer bleak for from Kalix, I used lumpfish roe this time as it’s cheaper and more readily available in the stores.

Ingredients:
(for 2-3 ppl)

  • 5 tbsp homemade mayonnaise
  • 2-3 tsp roe
  • Fresh dill (as much as you like)
  • Chives (as much as you like)
  • Salt and pepper
  • 2 tsp lemon juice

Finely chop the dill and chives and add to the mayonnaise. Add all other ingredients and mix.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s