Så egna tomater

I april köpte jag några ekologiska tomater i olika färger. Jag skar dem i skivor och planeteradedem i några krukor.
Jag ville pröva att gro mina egna tomater!

Detta var första gången jag prövade detta. Jag har haft örter innan, men aldrig en gränsak. Mina föräldrar brukade alltid go potatis, sallad, morötter, de hade äppelträd, plommonträd och körsbärsträd och så plockade vi bär och svamp i skogen. Men jag har aldrig själv gett mig ut i planterar-resan. Förrän nu!

Jag älskar tomater så det var ett fin första experiment. Och det är så spännande när det växer!

Plantorna börja gro väldigt snabbt! Det var en underbar känsla av förväntan. Ungefär 1.5 månad efter att jag planterat dem åkte jag utomlands och en vän gav dem vatten regelbundet. Jag blev ordentligt förvånad när jag kom hem och såg hur de hade växt!

Men det tog ännu en månad innan det blev blomster på växterna och sen några veckor till innan jag såg små, små tomater som började växa. Sakta.


Vi har haft en kall och regning sommar och trots inglasad och varm balkong tog det oerhört lång tid för tomaterna att växa till sig. Jag köpte ”mat” åt dem och tog väl om hand om dem, men det tog tid.

  
För en månad sen flyttade vi från Skövde till Göteborg. Jag var rädd att växterna skulle skadas i flytten, men det gick bra! Nu bor de på balkongen i Göteborg som inte är inglasad än. Så det är kallare och mer vind. Fortfarande mkt regn också så de får inte mycket sol tyvärr. De får stå ute en stund till (för vi renoverar), men sen ska jag ta in dem.

  
För en vecka sen började tomaterna få färg! Mitten av september alltså. Tog lång tid för tomaterna att växa till sig. Och de är sååååå goda! Så långt har jag fått 4 goda tomater och jag ser ju att det finns mycket mer, men de är inte mogna än.

Det har iaf varit ett äventyr att gro tomater!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s