Höstlig köttfärsgryta (med vildsvin) /Autumn Mince Stew (with wild bore mince)

Vi hade köttfärs av vildsvin i frysen och i och med att det blir kallare och kallare ute var vi sugna på en riktig höstlig gryta. Det fick bli en höstlig köttfärsgryta helt enkelt!

(receipe in English below)

Ingredienser:

  • 50 g smör eller ghee
  • 2 mellanstora morötter
  • 70 g fänkål
  • 2 selleristjälkar
  • 3 dl hemmagjord benbuljong
  • 1 msk färsk koriander finhackad
  • 1 lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 390 g passerade tomater
  • 1 msk oregano
  • 2 msk plommonkompott (kan uteslutas)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl rödvin
  • svartpeppar (mkt)
  • paprikapulver
  • salt

Så här gör du:

Lägg smör eller ghee i en kastrull och tillsätt köttfärsen. Bryn köttfärsen och hacka sönder.

Sätt ugnen på 50-100 grader C (122-212 F).

Riv moroten och finhacka fänkålen och sellerin. Lägg detta i en annan kastrull tillsammans med 1.5 dl benbuljong och färsk ingefära. Låt småkkoka tills det är mjukt. Gör sen en puré av det.

Ha i purén i köttfärsen. Lägg till resten av alla ingredienser och låt det sjuda i ca 15 min.

Sätt på ett lock och in i ugnen i 2-4 timmar.

Servera med en sallad, smörstekt vitkål eller annat du gillar.

Enjoy!


Ingredients:

  • 50 g butter
  • 2 medium sized carrots
  • 70 g fennel
  • 2 celery sticks
  • 150 ml homemade bone broth
  • 1 tbsp fresh rosemary
  • 1 onion
  • 4 garlic cloves
  • 150 ml homemade bone broth
  • 390 g crushed tomatoes
  • 1 tbsp fresh oregano
  • 2 tbsp plum compote
  • 1 msk balsamic vinegar
  • 100 ml dry red wine
  • Black pepper (lots)
  • Paprika powder
  • Salt

Directions:

Melt the butter in a big pot, add mince and brown it all.

Put oven on 50-100 degrees Celsius (122-212 F).

Grate the carrots and chop the fennel and celery in to small pieces. Put in a pot with the bone broth and fresh rosemary. Boil until soft, then use an immersion blender to make a purée.

Add the vegetable purée to the mince in the larger pot. Add all other ingredients. Bring to a boil and then simmer for about 15 min.

Put a lid on the pot and place it in the oven for 2-4 hours.

Serve with kale, cabbage or anything else you desire.

Enjoy!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s