Saffranspannkakor / Saffron Pancakes

Julen ligger runt hörnet och vad är mer juligt än saffran!

Jag gjorde lite saffranspannkakor som var ljuvligt goda.

Ingredienser:
(ger 4 pannakakor)

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 0.5 dl kokosmjölk
  • 1 msk saffran eller 0.5 g
  • smör, ghee eller kokosojla att steka i

Så här gör du:

Blanda allt ordentligt så att du inte får klumpar.

Smält fettet och stek pannkakorna på medium värme.

Servera med lite kokosgrädde och lingon.

Enjoy!

____________________________________________________________________________________________

Ingredients:
For 1-2 people (makes 4 pancakes):

  • 100 ml almond flour
  • 1 tbsp coconut oil
  • 1 tbsp psyllium husk
  • 2 egg
  • 50 ml coconutcream
  • 1 tbsp saffron (or 0.5 g, which is one sachet)
  • butter, ghee or coconut oil for the frying part

Directions:

Mix everything thoroughly to avoid lumps in the batter.
Melt some butter, ghee or coconutoil on medium heat in a pan. Fry the pancakes slowly (still on low-medium heat) until golden.
Serve with some whipped coocnut cream (or dairy cream if you eat that) and some lingonberries.

Enjoy!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s