Ugnsgrillad fläskfilé / Oven Grilled Pork Tenderloin

Ibland vill man bara ha en riktigt snabb, men god middag. Då passar fläskfilé riktigt bra.
Man kan antingen göra den enkelt utan bacon och fyllning, eller lyxa till det med fyllning.

(Recipe in english below)

Ingredienser:
(4 personer)

  • 600 gram fläskfilé

Marinad

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • timjan
  • rosmarin
  • oregano
  • svartpeppar

Fyllning (behöver inte användas)

  • 200 gram feta ost
  • 2 soltorkade tomater
  • en näve färsk basilika
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk citronjuice
  • salt och svartpeppar
  • 1 paket bacon (175-200 gram)

Så här gör du:

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg fläskfilen i den.
Det är bäst att göra detta dagen innan och låta det stå över natten. Krydda efter eget behag.

Sätt på ugnen på 200 grader C.

Om du vill äta fläskfilén som den är steker du bara snabbt på den i en het panna, sen lägger du den i en ugnsfast form och in i ugnen på 200 grader C i 30 minuter. Kolla om den är klar genom att skära lite i den. Är den itne färdig, ställ in den i 5 minuter till.

Om du vill ha fläskfilén fylld skär du först i fläskfilén så den delar sig. Men skär inte helt igenom, den ska fortfarande sitta ihop.
Blanda ihop ingredienserna för fyllningen.
Sen steker du på fläskfilåen i en het panna för att få en fin yta.

Lägg ut baconen på en skärbräda och lägg fläskfilén på. Fyll fläskfilén och vira sen bacon runt hela fläskfilén.
In i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Är den inte färdig låter du den stå innen i 5 minuter till.

Servera med sötpotatis i ugn och en krämig basilikamajonnäs.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:
For 3-4 people:

  • 600 gram pork tenderloin

Marinade

 

  • 100 ml olive oil
  • 2 tbsp white wine vinegar
  • thyme
  • rosemary
  • oregano
  • black pepper

Filling

 

  • 200 g feta cheese
  • 4 sundried tomatoes
  • a bunch of fresh or dried basil
  • 1 tsp balsamic vinegar
  • 1 tsp lemonjuice
  • Salt and pepper
  • 1 package of bacon (175-200g)
  • butter, ghee it coconut oil to fry in

Directions:

Make the marinade and put the tenderloin in it, preferably overnight.

Turn oven to 200 degrees C (390 F).

If you don´t want a filled tenderloin, just fry it quickly in a hot pan to get a nice color on it. Then put it in an oven dish and place in the oven for 30 minutes. If it´s not done after 30 minutes, put it in the oven for an additional 5 minutes.

If you want to fill the tenderloin make a cut in the tenderloin on the long side, so that you can flip it open (and later fill it with the feta cheese mix).
Make the filling.

Put the bacon on a cutting board and the tenderloin on top of that. Fill the tenderloin with the feta mix and then wrap the bacon around it.

Place in an oven dish and use an oven thermometer. When the tenderloin has reached 65 degrees C (149 F) inside, it’s done. About 30 minutes. If it´s not done after 30 minutes let it stay in the oven for 5 more minutes.

I usually serve this with a basil or pesto mayonnaise and salad. Hubby has potatoes with his as well.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s