Saffransbullar / Saffron Buns

Saffransbullar är ett måste inför Lucia! I alla fall för mig.
Men de traditionella saffransbullarna med spannmål och mejerier funkar inte för mig. Då är det bra det finns Paleo varianter! 🌟

Ingredienser:

Mandelmassa

  • 3 dl skalade mandlar
  • 3 msk honung
  • 2-3 msk kokosmjölk

Använd en matberedare och lägg i mandlarna. Mixa med knivarna på höga varv i några minuter. Tillsätt honung och sen lite kokosmjölk i taget till önskad konsistens.

Saffransdeg:

  • 6 ägg
  • 2 msk honung (kan bytas ut mot annan naturlig sötning)
  • 1 dl kokosolja
  • 1-1.5 gram saffran
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk fiberhusk
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 mks arrowroot

så här gör du:

Sätt ugnen på 160 grader C.

Häll kokosmjölk, honung (ha inte i honung om du använder en torr sötning) och kokosolja i en kastrull och smält det hela på medium värme. Ställ åt sidan en stund.
Blanda alla torra ingredienser (inkl torr sötning om detta används).

Vispa ihop äggen och häll sen i innehållet från kastrullen medan du vispar äggen. Lägg sen till alla torra ingredienser och blanda väl till en deg.

Låt degen svälla i 15 minuter.

Ta hälften av degen och kavla ut den mellan två bakplåtspapper.
Ta av det övre bakplåtspappret och smeta mandelmassa på degen. Om mandelmassan är för hård, ha i mer kokosmjölk.
Använd bakplåtspappret för att rulla ihop degen från långsidan.
Skär i ungefär 8 delar och lägg i små bullformar eller använd en muffinform.
Gör samma med andra halvan av degen.

Ta ett ägg och vispa lite. Pensla sen bullarna med ägg och garnera med lite russin.

In i ugnen i 15-20 minuter.

Enjoy!

__________________________________________________________________

Ingredients:

Almond Paste:

  • 300 ml blanched almonds
  • 3 tbsp honey
  • 2-3 tbsp coconut cream

Use a kitchen aid or similar.
Place the blanched almonds and honey in it and use the knifes to mix as much as possible for a few minutes.
Then add the coconut milk and mix until wanted consistency.

Dough:

  • 6 eggs
  • 2 tbsp honey (you can swap this to any other sweetener!)
  • 50 ml coconutcream (or coconut milk)
  • 100 ml coconut fat
  • 1 g saffron
  • 2 tsp baking powder
  • 4 tbsp psyllium husk
  • 100 ml coconut flour
  • 2 tbsp arrowroot

Directions:

Turn oven on to 160 degrees C (320 F).

Put the coconut cream, honey (omit this if you’re using a dry kind of sweetener) and coconut fat in a pot and melt on medium heat.
Set aside for a bit.
Mix all the dry ingredients (including the sweetener if you’re using a dry kind)

Beat the eggs heavily and then add the melted mix in a steady stream to the eggs while you continue beating.
Then add the dry ingredients and beat until well incorporated.

Let the dough swell for about 15 min.

Take half the dough and put it on a sheet of baking paper.
Put another sheet on top and then use a roller pin to flatten the dough in to a rectangular, with a thickness of about 5 mm.
Take off the top sheet and then spread almond paste on it.
If the paste is too hard, mix more coconut cream in it.
Using the baking sheet, roll up the dough, from one of the longer sides.
Cut in to 8 pieces and place in little paper cups, or use a greased muffin tin.

Do the same with the other half of the dough and almond paste.
Beat an egg and brush the buns with it. Garnish with raisins or almonds.

Place in the oven for 15-20 minutes.

Enjoy!



  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s