Hjärtformade fröknäcken / Heart shaped Seed Crackers

Goda fröknäcken i en ny tappning!

Använd olika sorters pepparkakrsformar för att få lite kul fröknäcken. Jag har gjort hjärtforamde till jul och en möhippa.  ❤️

(Recipe in English below)

Ingredienser:

Tillagningstid: 80 minuter

  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1-2 msk fänkålsfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk mandelmjöl
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 0.5 dl kokosolja
  • salt
  • svarta vallmofrön

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader C (300 F).

Blanda alla torra ingredienser, förutom vallmofröna

Koka vattnet och blanda med kokosoljan. Blanda med de torra ingredienserna.

Ta en kakform eller pepparkaksform och lägg lite av smeten i där och platta till önskad höjd av kexet. Gör detta direkt på bakplåtspappret på en plåt som ska in i ugnen då du inte kan flytta dem smidigt efteråt.
Ha lite valmofrön på toppen.

In i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och se så de inte börjar få för mycket färg, om de har det kan du sätta folie över. Sätt in i ugnen igen i 20-25 minuter. Stäng av ugnen och låt de stå och torka i ca 20 minuter, men håll koll på dem så de inte fått för mkt färg.

Låt de svalna innan du serverar dem.

Enjoy!

Ingredients:

  • 200 ml sunflower seeds
  • 100 ml pumpkin seeds
  • 150 ml flax seeds
  • 100 ml sesame seeds
  • 1-2 tbsp aniseeds
  • 2 tbsp psyllium husk
  • 2 tbsp almond flour
  • 250 ml boiling water
  • 50 ml coconut oil
  • Salt
  • Poppy seeds

Directions:

Set the oven to 150 degrees C (300 F)

Mix all the dry ingredients except the poppy seeds.

Boil the water and add the coconut oil. Blend well with the other ingredients.

Pour out on baking paper on a baking tray and make it pretty flat. Or use a cookie cutter and make shaped like I did. Have some poppy seeds on the top.

Place in the oven for about 20 min. Take out the tray and cut squares. Back in to the oven for 20-25 min. Turn off the oven and let them dry for another 20 min.

Let cool and serve.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s