Saffransskorpor /Saffron Biscotti Renewd

Jag prövade ett recept på safranssorpor för et par år sen, men blev inte helt nöjd. I år har jag skapat ett nytt, bättre recept!

(recipe in English below)

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 3 msk mjukt smör eller kokosolja (45 gram)
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 msk honung
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5-1 g saffran
  • hackade mandlar

Så här gör du:

Sätt på ugnen på 175 grader C.

Vispa ihop ägg, smör (eller kokosolja) och saffran. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Hacka mandeln och tillsätt den också till degen.

Låt degen stå i 10 min.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och dela degen i 2 delar. Rulla ut till två längder och platta till degen något.
Ställ in i ugnen i 15 min. Håll koll så det inte blir för mkt färg på det, ha på folie om det sker.

Ta ut plåten och skär längderna i långa sneda bitar. Sänk värmen på ugnen till 150 grader C. Ställ in i ugnen igen i 20-30 minuter eller tills de är torra. Igen, håll koll så de inte får för mkt färg. Du kan också låta de stå inne i ca 30 minuter, sen stänga av ugnen och låta skorporna torka på eftervärme.

Ingredients:

  • 1 egg
  • 3 tbsp soft butter
  • 200 ml almond flour
  • 1 tbsp honey
  • 2 tbsp coconut flour
  • 1 tbsp psyllium husk
  • 1 tsp baking powder
  • 0.5-1 g saffron
  • chopped almonds

Directions:

Turn the oven to 175 degrees C (345 F).

Whip the egg, butter, honey and saffron together. Add the rest of the ingredients and blend well.

On a baking tray with baking paper on it, divide the dough in to two and make two long logs about 1.5 cm high and about 4-5 cm wide.

Set at the lower part of the oven for 15 min. Take the tray out and cut the logs on the diagonal. Turn down the heat on the oven to 150 degrees C (300 F). Set in the oven again for 20-30 min.

Turn off the oven and leave the tray in there for about 20-30 min or until dry. If they’re getting too much color, out aluminum foil or something on top of them until done.

Take them out and let them cool.

Enjoy! 🌟

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s