Hemmagjord sylt

När man pratar om sylt så kanske du tänker på en kladdig söt sak som man köper i butiken…?
Jag gör sylt med en enda ingrediens. Bär.

Du tar bär, till exempel hallon, och lägger i en gryta. Sätt på värmen och låt sylten börja koka, sen drar du ner värmen igen så att sylten bara sjuder lite. Lägg på ett stänkskydd och låt stå ett tag så att mycket av vätskan ångar bort.

Låt sylten svalna och häll upp i en glasburk.
Låt stå i kylen i upp till ca 2 veckor. Kan också frysas.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s