Salta paleo kex

Jag älskar ost och vin kvällar! Nu äter jag ju inte ost så ofta, men kxen är fortfarande goda tillsammans med olika pålägg. I och med att traditionella salta kex i affären oftast är gjorda på spannmål så gör jag mina egna.

Originalreceptet kommer från Under vårt taks Paleoskafferi.
Jag ändrar smaken på dem och har hittat några favoriter.
Originalreceptet finner du här.

Ingredienser:

  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 ägg vitor

Olika smaksättningar:

  • paprikapulver
  • lökpulver
  • smoked paprikapulver (lite mindre än det paprikapulver du använder)
  • vitlökspulver
  • salt

eller

  • finhackade oliver
  • finhackade soltorkade tomater (detta kan du utesluta så får du oliv och rosmarin kex)
  • finhackad färsk rosmarin
  • salt

eller

  • finhackade soltorkade tomater
  • torkad oregano
  • färsk finhackad basil
  • salt

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader (300 F).
Blanda alla ingredienser.
Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut den tunt. Använd sen en ”pizza cutter” eller en vass kniv för att skära ut kexens format.
Ta av det översta lagret bakplåtspapper och ha på lite mer krydda och havssalt på degen. På med bakplåtspappret igen och kavla lite lätt så att kryddorna fastnar.

Ställ in i ugne i 12-15 minuter.

Om du använder ”blöta” ingredienser som oliver och soltorkade tomater så kan du behöva låta kexen stå inne i ugnen lite längre, alternativt stänga av ugnen och sätta luckan på glänt så att de torkar ut.

Servera med lite olika skinkor, proscieutto, grönsaker, frukt etc.

Enjoy!

Traditionella Dill Sticks med recept från Under vårt tak (link above), och några med smak av paprika och lök.

Processed with Snapseed.

Paprika- och lökkex och oliver- och rosmarinkex.

snapseed-10

Kex med oliver, soltorkade tomater och rosmarin.

snapseed-11

Kex med proscieutto, frukt och grönsaker.

snapseed-12

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s