Basilikamajonnäs

En av våra absoluta favoriter är basilikamajonnäs.
Det fungerar till allt från en biffmiddag till kallrökt lax. 

Ingredienser:

  • 2,5 dl mild olivolja
  • 1 ägg
  • juice från en halv citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • en handfull färsk basilika (´mer eller mindre efter din egna smak)
  • salt och peppar

Så här gör du:

Lägg alla ingredienser i en hög behållare (ingredienserna måste INTE ha samma temperatur). Använd en stavmixer, sätt den i botten av behållaren och slå på mixern. Börja sen sakta föra mixern uppåt och inkorporera all olja och alla andra ingredienser.

Voíla! Nu har du gjort en härligt krämig basilikamajonnäs!

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s