Paleo pumpapaj

Pumpa är mycket populärt till Halloween, men även till Thanksgiving i USA och som ett vanligt inslag i kosten på hösten.
Jag gjorde en paleo version av pumpapaj som jag hoppas ni gillar.

Halloween är lite förvirrande. Jag läste att det firas den 31 oktober i USA, men att i Sverige firas det fredagen innan Alla Helgona dagen, vilket är nu på lördag, 5 november.

Det kvittar när du firar Halloween, denna pumpapaj fungerar både vid Halloween Thanksgiving eller som lite mys en vanlig höstdag.  🍁🎃🍂

Ingredienser:

Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 40 g kokosolja

Sätt ugnen på 175 grader (350 F).
Blanda alla ingredienser och tryck sen ut i en pajform eller en springform.
Sätt in i ugnen i 10 minuter.

Fyllning

  • 3 d  pumpapuré
  • 3 ägg
  • 1.75 dl kokosmjölk
  • 5 msk honung
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 0.5 tsk mald kardamumma
  • 0.5 tsk mald muskotnöt
  • 0.4 tsk malda nejlikor

Så här gör du:

Blanda samman alla ingredienser och häll i pajdegen.
Ställ in i ugnen i ca 35 minuter, stäng sen av ugnen, sätt luckan på glänt och låt pajen stå kvar i ugnen och svalna.

Servera emd lite vispad kokosgrädde.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s