Revbensspjäll / spareribs

En favorit på julbordet är revbensspjäll. 

Jag kokar dem först och fryser in. På julafton penslar jag dem med en glaze och grillar dem lite. 

(Recipe in english below)

Ingredienser:

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 msk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk havssalt
  • 3 lagerblad

Glaze:

  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk riven färsk ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm kanel

Så här gör du:

Lägg revben, lök, vitlök, peppar, lagerblad och morötter i en kastrull. Fyll upp med vatten så det täcker revbenen.

Koka upp vattnet, dra sen ner värmen och låt det sjuda i ca 1 timme eller tills köttet börjar lossna från benen.

Låt det svalna och gör glazen.

Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla in revbenen i glazen. Lägg på en plåt och ställ in i ugnen i 30-40 min eller tills det fått en fin färg. Pensla med mer glaze efter ca 15 min.

Du kan även lägga in de kokta revbenen i kylen eller frysen och ta fram till julafton. Pensla in och grilla revbenen innan servering.

Enjoy!

_______________________________________________________________________

Ingredients:

  • 1 kg spareribs
  • 1 onion
  • 2 garlic cloves
  • 2 carrots
  • 1 tbsp whole black pepper
  • 3 bay leafs
  • 1 tsp sea salt

Glaze:

  • 2 tbsp tomato paste
  • 1 tbsp honey
  • Black pepper
  • 0.5 tsp grated ginger
  • 1 grated garlic clove
  • 1 tsp balsamic vinegar
  • 1 tsp olive oil
  • 0.4 tsp cinnamon

Directions: 

Put everything in a pot and fill the pot with water so that it covers the spareribs.

Bring the water to a boil, then turn down the heat and let it simmer for an hour or until the meat starts to come off the ribs.

Let the ribs cool.

Turn on the oven on 200 degrees C (390 F).

Mix all the ingredients for the glaze. Glaze the spareribs.

Put them in the oven until they have some color, about 30-40 min. Add some more glaze after about 15 min.

You can put the spareribs in the fridge or freezer after you’ve boiled them and glaze and grill them on Christmas.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s