Omelett med räkstuvning / Omelette with a Shrimp Sauce

Kanske en konstig rätt på julbordet, men detta var alltid en av mina favoriter som barn. Mamma gjorde alltid en omelett med svampröra och en med räkröra. 

(Recipe in English below)


Ingredienser:

Omelett:

  • 3 ägg
  • Salt och peppar
  • Stekfett

Vispa äggen lite fluffiga och tillsätt kryddorna. Ställ åt sidan och gör vitsåsen.

Räkstuvning:

  • 1 msk ghee (eller smör)
  • 1 tsk finhackad rödlök eller 1 liten schalottenlök
  • 2 msk tapiocamjöl
  • 2.5-4 dl kokosmjölk (pröva dig fram med lite i taget till önskad konsistens)
  • Salt och vitpeppar
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk citronjuice
  • 150 g räkor

Så här gör du:

Smält ghee i en kastrull på medelvärme, och rör sen ner tapiocamjöl.

Ta kastrullen från plattan, fortsätt vispa och häll ner lite kokosmjölk i taget tills du når önskad konsistens.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Ta nu en stekpanna, ha i lite stekhett och stek en omelett på medelvärme.

Blanda i räkor och klipp i dillen i den vita såsen
Lägg stuvningen på ena halvan av omeletten, vik över de än andra delen av omeletten över stuvningen.

Klipp över lite mer dill på toppen och pressa över lite citron.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:

Omelett:

  • 3 eggs
  • Salt and pepper
  • fat for frying the omelette

Whip the eggs a bit and add the spices. Put aside and make the white sauce.

White sauce:

  • 1 tbsp ghee (or butter)
  • 1 tsp finely chopped red onion or one small shallott
  • 2 tbsp tapioca flour
  • 250-400 ml coconut milk (add a Little at a time until you get wanted consistency)
  • salt and white pepper
  • 1 bundle of dill
  • 1 tsp lemonjuice
  • 150 g shrimps

Så här gör du:

Melt the ghee in a pot on medium heat. Add the tapioca flour and stir frequently.

Take the pot off the stove and keep whipping while adding a little coconut milk at a time until you reach wanted consistency. Creamy is good as it’s gonna be the filling on the omelette later.
Taste with salt and white pepper

Grab a frying pan and add some fat. Add the whipped eggs and fry the omelette on medium heat. Don’t over cook it as it’s still gonna be yellow, not get a brownish tint.

Add shrimps and cut dill to the white sauce.
Pour the sauce over half of the omelette and then fold over the other half over the sauce.

Add some dill on top and some lemon juice.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s