Aprikos- och glöggmarmelad /Apricot and Mulled Wine Marmalade

Jag såg allas vår Ernst Kirchsteiger göra en aprikosmarmelad i TV-rutan häromdagen. Den såg så himmelsk ut att jag var tvungen att göra den själv, men med lite ändringar. 🙂

(Recipe in English below)

 

Ingredienser:

  • 400 g torkade aprikoser
  • 2 dl vit glögg
  • 3 dl rödvinsglögg
  • 1 dl hackad pistachenötter
  • 0.5 dl russin

Så här gör du:

Lägg aprikoserna i en skål och häll på den vita och röda glöggen. Låt stå i minst en timme.

Hacka aprikoserna och lägg i en kastrull. Häll på glöggen. Koka upp och sänk sen värmen lite. Låt sjuda i minst 20 min, gärna längre.
Hacka pistachenötterna medan det sjuder.

Låt marmeladen svalan.
Ta sen en stavmixer och mixa aprikoserna lite lätt, men låt det fortfarande finnas bitar i det. Blanda ner pistachenötterna och lite russin.

Lägg upp i glasburkar.
Håller länge i kylen.

Enjoy!

_______________________________________________________________

Ingredients:

  • 400 g dried apricots
  • 200 ml mulled white wine
  • 300 ml mulled red wine
  • 100 ml crushed pistachio nuts
  • 50 ml raisins

Directions:

Put the apricots in a bowl and add the red and white mulled wine. Let soak for a minimum of one hour.

Chop the apricots and put in a pot. Add the mulled wine as well. Bring to a boil then turn down the heat and simmer for at least 20 min, preferably longer.
Chop the pistachios while it’s simmering.

Let the marmalade cool and then use an immerison blender to mix the marmalade. Don’t make purée though, leave some chunks in there.

Add the pistachios and some raisins, mix and then put in a jar.

Lasts for quite a while in the fridge.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s