Chokladmousse med guldstoft / Chocolate mousse with Gold Dust

Jag kände för nåt lite mer lyxigt till nyår.
En chokladmousse kan man äta närsomhelst på året och det kändes inte så spännande.

Med lite guldstoft blev det genast lite mer lyxigt!

Dessutom kan man smaksätta chokladmoussen med whiskey, bailey´s, cognac, lakrits, hallon eller vad än man gillar.

(Recipe in english below)


Ingredienser:
(4 personer)

Chokladmousse:

  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 äggula
  • vaniljpulver
  • 1 msk honung
  • 100 g 70-90% choklad

Så här gör du:

Häll kokosmjölk, äggula och vaniljpulver i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt det hela sjuda i några minuter.

Ha i den mörka chokladen och rör om tills den smält. Låt den svalna.

När chokladmoussen svalnat lite häller du upp den i de glas du ska servera i, sen ställer du in den i kylen.

Gör guldstoftet.

Ta ut chokladmoussen ur kylen lite innan du serverar så det inte är så stelt.

Smula över guldstoftet.

Man kan ha i lite Rom, whiskey eller Baileys i chokladmoussen för en lyxigare variant.

Ta då 3.75 dl kokosmjölk och 0.25 dl av annat.

Enjoy!

Guldstoft:

  • 25 gram ghee
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk honung
  • 0.5 gram saffran

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält ghee. Ha i mandelmjöl, honung och saffran och rör runt ordentligt.

Platta ut på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ugnen i 5-10 min eller tills det fått lite färg. Var med och titta så det inte bränner vid.

Ta ut ur ugnen och låt det svalna.

_________________________________________________________________________


Ingredients:
(4 people)

Chocolate mousse:

  • 400 ml coconut milk
  • 2 egg yolks
  • 100 gr 70-90% dark chocolate
  • vanilla powder

Directions:

Pour the coconut milk in a pot, add the egg yolks and vanilla powder and stir while it heats up. Let it simmer for a couple of minutes.

Add the chocolate and keep stirring until it has melted.

Set aside to cool a little and then pour in to the glasses in which you’ll serve the chocolate mousse.

Put it in the fridge.

Make the gold specks.

Take the mousse out of the fridge a while before serving so that’s it’s not that hard.

Crumble the gold specks on top and serve.

You can add baileys, whiskey, cognac or other liqueur to the mousse. Use 3.75 ml coconut milk and 0.25 ml liqueur.

Gold Dust:

  • 25 gram ghee
  • 100 ml almond flour
  • 1 tsp honey
  • 0.5 gram saffron

Directions:

Turn the oven to 150 degrees C (300 F)

Melt the ghee and add the almond flour, honey and saffron. Mix well.

Pour out the mix on an oven tray with baking paper, flaten it out as much as you can.

Put in the oven for 5-10 min or until it has some color. After 5 minutes you have to check it regularly as it burns quickly.

Take it out of the oven and let it cool.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s