Champagne Pannacotta

Denna efterrätt föddes efter att jag insåg att min ursprungliga efterrätt inte skulle uppskattas av alla på nyår.

Pannacotta tycker många om och champagne gör den lite extra lyxig.

Jag gjorde denna på vanlig visprgädde, men går säkert att göra med kokosmjölk oxå. Jag brukar göra vanlig pannacota med kokosmjölk och det blir bra.
Om ni gör denna variant med kokosmjölk, säg gärna till hur den blir!

(Recipe in english below – recipe is based on heavy cream, but you can try to make it with coconut milk instead)

Ingredienser:
(6 portioner)

  • 5 dl grädde
  • 1.5 dl prosecco, asti eller liknande
  • 1-2 msk honung
  • vaniljpulver
  • 4 gelatinblad

Så här gör du:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Ta hälften av grädden och vispa den lätt.

Andra hälften av grädden häller du i en kastrull och tillsätter vaniljpulver och honung. Värm det och när det precis börjar koka tar du det av plattan. Krama ut gelatinbladen och vispa i grädden. Vispa tills de smällt helt.

Ta en större kastrull och ha iskallt vatten i. Sätt den varma kastrullen i där och fortsätt vispa tills pannacottan svalnat och börjat tjockna (5-10 min).

Häll i champagnen och vispa ordentligt så at det blandas. Vänd i den vispade grädden och vispa försiktigt. Det finns risk att champagnen hannar i botten och resten på toppen så vispa lite mellan varje glas du fyller.

Häll upp i glas och låt stå i kylen i minst 2 timmar innan du serverar.

Servera med hjortronsylt om du har det. Annars hallonsås/sylt, guldstoft, stjärnfrukt eller nåt annat kul.

Enjoy!


__________________________________________________________________


Ingredients:
(6 people)

  • 500 ml cream
  • 150 ml prosecco, asti or similar
  • 1-2 tbsp honey
  • vanilla powder
  • 4 gelatin leafs

Directions:

Put the gelatin leafs in cold water.

Pour half of the cream in a bowl and whip lightly.

Pour the other half of the cream in to a pot and add honey and vanilla powder. Bring to a simmer and as soon as it starts to simmer take it off the heat.

Squeeze the water out of the gelatin leafs and add to the hot cream. Stir until the gelatin has melted properly.

Grab a larger pot and pour ice cold water in to it. Place the smaller pot inside and keep stirring until cold and starting to thicken (5-10 min).

Pour the champagne in to the cream and whisk so that all incorporates. Then add the lightly whipped cream and carefully whip the cream. The champagne has a tendency to stay at the bottom so whisk the cream between every glass you fill.

Pour in to the serving glasses and place in the fridge for at least 2 hours before serving.

Serve with cloudberry jam, a raspberry sauce/jam, starfruit, guldstoft, och something else fun.

Enjoy!

 

Annonser

2 thoughts on “Champagne Pannacotta

    • Hej! Jag brukar göra vanlig pannacotta på kokosmjölk. Denna ville jag vispa lite och få den krämigare, därför blev det vanlig grädde. Men blir säkert bra med champagne och kkosmjölk också! Jag får pröva. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s