Kokosyoghurt / Coconut Yogurt

Ibland saknar jag en enkel frukost eller lunch som yoghurt. Syrligt och gott med massa olika topping att välja på. Många vljer banan- och avokadoyoghurt men jag blir tyvärr dålig av den blandningen av fett och socker.

Nu har jag prövat mig på att göra kokosyoghurt och är glatt överraskad. Len i munnen och en syrlighet jag saknat. 

(Recipe in English below)

Ingredienser:

  • 500 gram kokosmjölk
  • 3 probiotika kapslar

Så här gör du:

Vill du ha en tjockare yoghurt får du först ställa kokosen i kylen i minst ett par timmar och när du öppnar paketet, häll ut vattnet men behåll den tjocka delen.

Blanda kokosmjölken med innehållet i probiotika kapslarna.

Häll kokosen i en glasburk och lägg på ett lock. Skruva inte fast locket, låt det bara ligga uppepå.

Tänd lampan i ugnen och ställ in kokosmjölken. Ugnen kommer att bli tillräckligt varm för att bakterierna ska kunna gro. Men du kan också finna andra varma ställen i köket, som till exempel ovanför kylskåpet.
Låt den stå där i minst 12 timmar. Min stod i 24 timmar och blev riktigt bra. Har du yogurten på en mindre varm plats kan den behöva stå i upp till 48 timmar innan den är färdig.

När den sen står i kylen tjocknar den såklart mer med kylan precis som vanlig kokosmjölk. Jag har den gärna ute en stund innan jag äter den då så den blir lite mer som yoghurt igen. 

Jag använde all mjölk i paketet, och efter 12 timmar hade kokosvattnet lagt sig i botten och resten låg på toppen. Det gjorde inget, men låt den stå i kylen en stund att stelna innan du håller av vattnet. Enklare att separera de två då. 

Man kan också blanda i lite vaniljpulver eller andra kryddor man gillar i sin yoghurt.

Servera med lite olika topping som bär, frukt, nötter och frön.

Enjoy!


__________________________________________________________________

Ingredients:

  • 500 gram coconut milk
  • 3 probiotic capsules

Directions:

If you want a thicker kind of yogurt, put the coconut milk in the fridge for a couple of hours first. Then pour off the ewater and keep the thick par of the coconut milk.

Mix the milk with the content form the probiotic capsules.

Pour the coconut milk over to a glass jar and put a lid on it. Don´t screw the lid on tight, just lay it on top.

Turn on the light in the oven and place the glass jar in there. This will give it a warm enough environment for the bacteria to start growing. You can also place it in another warm place such as above the fridge. If you leave it in a less warm place you will have to let the yogurt mature for around 48 hours.

I used all the milk in the packages and after a day the water was at the bottom of the jar and the coconut milk was at the top.

You can also add vanilla powder or other spices to your liking.

Serve with different toppings such as nuts, seeds, fruit and berries.

Enjoy!

Annonser

4 thoughts on “Kokosyoghurt / Coconut Yogurt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s