Vitkål- och morotsallad /Cabbage and Carrot Salad

Detta är ett mycket gott tillbehör till både kött, fågel, fisk samt till paleo pizzan.
Enkelt och snabbt att göra.

(Recipe in English below)

 

Ingredienser:

  • 300 gram riven vitkål
  • två morötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 1 tsk honung

Så här gör du:

Lägg riven vitkål i en skål tillsammans med morötter som du har strimlat tunt. Jag använder en potatisskalare för att strimla dem. En osthyvel fungerar också men strimlorna blir bredare.

Blanda olivolja, vitvinsvinäger, honung och kryddor i en kastrull. Koka upp.

Häll vätskan över vitkålen och morötterna.
Blanda allt väl och krama lite med händerna.

Låt stå i minst 30-60 minuter innan du serverar det med kött, fisk, fågel eller paleo pizza.

Enjoy!

________________________________________________________________

Ingredients:

  • 300 gram grated cabbage
  • two carrots
  • 50 ml olive oil
  • 50 ml white wine vinegar
  • 1 tbsp dried oregano
  • salt and pepper
  • 1 tsp honey

Directions:

Put the grated cabbage in a bowl together with the carrot that you have shredded in to thin ribbons.

Put olive oil, white wine vinegar, honey and spices in a pot and bring to a boil.
Pour over the cabbage and carrots.

Mix everything with your hands and squeeze everything a bit.

Let sit for 30-60 minutes before serving with meat, poultry, fish och Paleo pizza.

Enjoy!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s