Club Sandwich Smörgåstårta /Club Sandwich Cake

Smörgåstårta är en sån där perfekt rätt att servera vid högtider. Vi fick alltid det på födelsedagar när jag var liten.

Jag älskar en smörgåstårta med skaldjur, men sambon är inte lika förtjust i det. Så denna gång experimenterade jag ihop en Club Sandwich smörgåstårta. Delicious!

(Recipe in English below)

Ingredienser:

  • 2 dl kokosyogurt (kan teslutas och använda bara majonnäs om man vill)
  • 3 dl majonnäs
  • 2 grillade kycklingbröst
  • 2 paket bacon
  • 0.5 rödlök
  • 8 st soltorkade tomater
  • salt och peppar
  • cocktail tomater till garnering
  • ruccola till garnering
  • gräslök till garnering

Så här gör du:

Jag använder mig av Birgitta Höglunds underbara formfranska.
Skär den i avlånga skivor. Eller i vanliga brödskivor om du vill göra separata smörgåstårtebakelser.

Grilla kycklingen om du inte redan gjort det. Låt svalna och skär i små bitar.

Skär baconet i små bitar och stek det knaprig. Lägg på hushållspapper för att rinna av lite och svalna.

Blanda majonnäs och kokosyoghurt i en skål. Salta och peppra efter behag. Ta ur 1/3 av röran och ställ i kylen. Detta ska användas till garneringen av smörgåstårtan.

Blanda i finhackad rödlök, kyckling, finhackade soltorkade tomater och 2/3 av knapriga baconet.
Ställ in i kylen en liten stund.

Varva bröd och röran, börja och sluta med bröd.
Smeta över mixen av majonnäs och kokosyoughurt.
Ha ruccola på tårtan, tomater på toppen och ha över det resterande baconet och klipp över lite gräslök.

Enjoy!

__________________________________________________________________

Sandwich cake is very Swedish.
We eat it at celebrations and birthdays being one of them. We always had sandwich cake at our birthdays when I was younger. And why change a tradition?! 🙂
My partner and I have our birthdays after one another. Or…my partner has his first and mine is the day after. So today I made a sandwich cake! My partner doesn´t like shelfish (which makes a meeeaaan sandwich cake) so I had to come up with something else.
Ta-da! Club Sandwich Cake!

Ingredients:

  • 200 ml coconut yogurt (you don´t have to use this, you can use only mayonnaise if you want to)
  • 300 ml mayonnaise
  • 2 grilled chicken breasts
  • 160 gram thinly sliced bacon
  • 0.5 red onion
  • 8 st sundried tomatoes
  • salt and pepper
  • cocktail tomatoes for decorating
  • rocket salad for decoration
  • chives for decoration

Directions:

I used the recipe for a very good bread byJag Birgitta Höglunds underbara Birgitta Höglund.
Cut the bread in long slices. Or cut in normal slices if you want to make individual little cakes.

Grill or bake the chicken if you haven´t already. Let cool and cut in to small pieces.

Cut the bacon in to small pieces and fry in to crisp bacon pieces. Put them on some paper towels to cool.

Mix the mayonnaise and coocnut yogurt with salt and pepper. Put aside about 1/3 of the mix in the fridge. This will be used to decorate the cake later.

Put finely chopped red onion and sundried tomatoes together with the chicken and 2/3 of the crispy bacon in the mix. Put in the fridge for a while.

Put the gooey mix and the bread in layers. Start and finish with bread.
Put the mayonnaise and coocnut ygurt mix all around the cake. Use rocket on the sides and put some tomatoes on the top. Finish off with the res of the bacon and cut some chives on the top.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s