Dadelkaramell /Date Caramel

Enkel kola som kan användas i olika bakprodukter.

Jag älskar banoffeepaj och då passar denna kola perfekt som grund.
Den passar också till nicecream, lite topping på en citronpaj eller till lite vispad kokosgrädde.
Enkelt och gott!

(Recipe in English below)

Hur mycket kola du gör beror på vad du ska använda det till.
Jag gjorde detta recept för att ha det till en stor banoffeepaj.

Ingredienser:

  • 200 g urkärnade dadlar
  • 0.5 dl kokande vatten
  • vaniljpulver
  • salt (behöver inte användas, men passar gott till kolan)

Så här gör du:

Ta ur kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.

Häll på kokhett vatten så det täcker alla dadlar. Låt stå i 5-10 min.

Häll av vattnet och häll dadlarna i en mixer.
Börja mixa dadlarna.

När de blivit en liten kräm, häll på vaniljpulver efter behag och lite kokhett vatten, mixa och se hur konsistensen blir. Häll på lite mer vatten. Fortsätt så till önskad konsistens.

Ha i lite salt och smaka av.

Enjoy!

_________________________________________________________________

How much toffee you make depends on what you’ll use it for.
I use this amount for a banoffee pie.

Ingredients:

  • 150 g pitted dates
  • boiling water
  • vanilla powder
  • salt (doesn’t have to be used but works very well with the sweet toffee)

Directions:

Pit the dates and out in a bowl. Add boiling hot water to cover the dates. Let sit there for 5-10 minutes.

Pour off the water and add the dates to a food processor. Mix the dates well.

Once you´re staring to get a creamy consistency, add vanilla powder to your liking and then a little boiling hot water and mix well. Keep adding boiling water until you have the wanted consistency.

Taste with salt.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s