Paleo Banoffeepaj / Paleo Banoffee Pie

En mycket god desserter är banoffeepaj. Fram till nu har jag aldrig lagat det ”paleo-style”.

Det är fortfarande alldeles för mkt socker i denna dessert (men inget raffinerat socker, endast från dadlar och banan), men den innehåller inte spannmål, mejerier eller baljväxter.

Riktigt god efterrätt eller en god dessert till söndagskaffet.

(Recipe in English below)

Ingredienser:

pajskal:

  • 120 g mandelmjöl
  • 40 g kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja
  • 2 msk vatten

Så här gör du:

Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ihop ägg och vatten i en bunke.

Blanda de blöta ingredienserna med de torra. Ha i kokosoljan och bland ordentligt så det inte blir några klumpar av fettet.

Pressa ut degen i en pajform.

Ställ in pajen i ugnen i 10 minuter. Ta sen ut pajen, täck den med folie och ställ in den igen i 15-20 minuter.

Ta ut pajenskalet ur ugnen och låt den svalna.

Karamellen:

Så här gör du:

Gör dadelkaramellen.
Mixa ihop karamellen med mandelsmöret. Du kan behöva ha i lite kokhett vatten för att få karamellen mer medgörlig och enkel att lägga i pajskalet.

Lägg skivad banan på karamellen.

På med lätt vispad kokosgrädde på toppen, lite mer banan (om du vill) och avsluta med lite kakao och kanel.

Enjoy!




_________________________________________________________________

Ingredients:

Pie crust:

  • 120 g almond flour
  • 40 g coconut flour
  • 1 tbsp psyllium husk
  • 1 egg
  • 3 tbsp coconut oil
  • 2 tbsp water

Directions:

Turn the oven to 150 degrees C (300 F)

Mix the dry ingredients in a bowl.
Whip the egg and water in another bowl.

Mix the dry and wet ingredients. Add the coconut oil and mix thoroughly and make sure there aren´t any lumps of fat.

Add the dough to a pie form.

Place the pie in the oven for 10 minutes. Take it out, put foil on the top and then put it back in the oven for 15-20 minutes.

Take the pie crust out of the oven and let it cool.

Caramel:

  • Date caramel
  • 3 tbsp almond butter
  • boiling water

Directions:

Make the caramel.

Mix the caramel with almond butter. You might need to add some boiling hot water to make the caramel more ”agreeable” and easy to put in the pie crust.

Put sliced banana on top of the caramel.

Add lightly whipped coconut cream on top of the banana and some more banana slices on top of the cream (if you want to) and finish off with some cocoa powder and cinnamon.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s