Geléhjärtan

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag, dagen då många ger bort både blommor, choklad och geléhjärtan.

istället för de vanliga geléhjärtana med massor av socker och andra konstiga tillsatser kan du göra dessa härligt bäriga geléhjärtan med endast rena och nyttiga ingredienser.

Önskar alla en fin Alla Hjärtans Dag!


Ingredienser:

  • 1.5 dl lingon
  • 3 msk kokosolja
  • 1 msk honung
  • 5 gelatinblad
  • kokosflingor

så här gör du:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Värm upp lingon, kokosolja och honung tills det börjar småputtra.

Häll över allt från kastrullen till en hög behållare och mixa slätt med en stavmixer.

Häll tillbaka i kastrullen, krama ur gelatinbladen och blanda ner i kastrullen. Sätt på värmen på spisennigen om gelatinbladen inte smälter. Rör om ordentligt tills allt är smält och blandat med resten.

Häll upp i formar eller i en plåt med bakplåtspapper.

Ställ kallt tills det stelnat. Rulla sen gelén i lite kokosflingor (behövs inte men ser lite trevligt ut).

Enjoy!

________________________________________________

Ingredients:

  • 150 ml lingonberries or cranberries
  • 3 tbsp coconut oil
  • 1 ttbsp honey
  • 5 gelatin leafs
  • shredded coconut

Directions:

Put the gelatin leafs in cold water.

heat the berries, coconut oil and honey in a pot until it stars to simmer.

Pour everything from the pit to a tall container and use an immersion blender to mix everything and then pour it back to the pot.

Squeeze the gelatin leafs from water and mix in to the rest in the pot. You might have to heat everything again for the gelatin to melt. Mix well.

Pour in to molds or in a baking tin with baking paper.

Put it somewhere cold until set.

Roll in some shredded coconut (not needed put it looks nice).

Enjoy!

Annonser

2 thoughts on “Geléhjärtan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s