Vitkål stekt i ghee /Cabbage fried in ghee

Jag har fått ett nytt favorittillbehör; vitkål stekt i ghee.
Detta är mitt ”substitut” till pasta och är underbart gott tillsammans med en god köttfärssås. Ni hittar ”receptet” nedan.

(Recipe in English below)

Ingredienser:
(2-3 portioner)

  • 0.5 vitkålshuvud
  • 25 gram ghee
  • salt och peppar
  • oregano

Så här gör du:

Skär vitkålen i mindre bitar (eller strimla dem om du hellre vill det).

Lägg vitkålen i en stekpanna tillsammans med ghee och slå på värmen. När ghee smälter rör du om ordentligt i pannan och tillsätter kryddorna i önskad mängd.

Låt det inte steka för länge, utan en liten stund i ghee räcker långt, då har du ändå kvar tuggmotstånd i kålen.

Servera med köttfärssås, pannbiffar, till fisk eller kött eller vad du än tycker om.

Enjoy!

_________________________________________________________________

Ingredients:
(2-3 portions)

  • 0.5 cabbage
  • 25 gram ghee
  • salt and pepper
  • oregano

Directions:

Cut the cabbage in to smaller bits.

Put it together with ghee in a pan and turn on the heat. When the ghee melts stir properly and add the Spices in wanted amount.

Don’t let the cabbage fry to long, you still want it to be chewy.

Serve witha  mince sauce, beef patties, fish or any kind of meat or other things you like.

Enjoy!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s